Canada, her ved Connor Bedard, avga poeng mot Østerrike i ishockey-VM etter å ha ledet 6-1 før tredje periode. Det ble 7-6-seier etter forlengning. Foto: David Josek, AP / NTB

Canada avga poeng etter ellevill østerriksk opphenting – vant 7-6 etter forlengning

Canada ledet 6-1 over Østerrike etter to perioder i kveldskampen i Norges gruppe i ishockey-VM, men måtte nøye seg med 7-6-seier etter forlengning.

Av NTB | 14.05.2024 23:19:39

Sport: Østerrike sto for en ellevill opphenting i tredje periode. Laget scoret fem ganger og utlignet 48,8 sekunder før sluttsignalet. Marco Rossi, som er klubbkamerat med Mats Zuccarello i Minnesota Wild, sto for 6-6-målet.

Moroa varte bare 15 sekunder i forlengningen før John Tavares ble matchvinner for Canada, men Østerrike tok ett poeng i sin kamp for fortsatt elitestatus.

Det var østerrikernes første poeng i mesterskapet. Storbritannia er nå alene i bunn. Norge tok sine tre første poeng med 2-0 over Danmark tidligere tirsdag.

Canada vant sine to første VM-kamper og så ut til å ha avgjort tirsdagens kamp også. Seks ulike spillere tegnet seg i målprotokollen i de to første periodene. Det sto 35-12 i skuddstatistikken og 6-1 i målprotokollen.

Canada vant skuddstatistikken i siste periode også, 13-9, men da scoret i stedet Benjamin Baumgartner, Peter Schneider, Dominic Zwerger, Schneider igjen og så Rossi for Østerrike.

Canada er Norges neste motstander torsdag. Da må de norske regne med å møte et skjerpet og revansjlystent lag.