Ola Brynhildsen ble matchvinner for Molde mot Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde slo FK Haugesund

Ola Brynhildsen scoret målet som sikret Moldes 13. seier på rad mot Haugesund. Sluttresultatet ble 1-0. Det ble drama på overtid da Haugesunds Sory Ibrahim Diarra (23) fikk direkte rødt kort.

Av NTB | 25.06.2023 19:09:31

Sport: Brynhildsen sendte vertene i føringen før pause på hjemmebane. Det ble eliteseriekampens eneste mål tross flere store sjanser fra begge lag. Brynhildsen har scoret fem seriemål denne sesongen. Han er sammen med Emil Breivik lagets toppscorer.

– Det var en utrolig kjedelig og tørr kamp. Vi burde gitt fansen en bedre fotballkamp i finværet. Prestasjonen må opp til neste gang, sa Brynhildsen til TV 2.

– Vi tar med oss trepoengeren og kynismen vi viser i dag, fortsatte matchvinneren.

Molde var ivrige på å slå tilbake etter 0-1-tap for Odd før landslagspausen. Den regjerende seriemesteren slet stort i innledningen av sesongen og står med seks seirer, en uavgjort og fem tap etter tolv spilte kamper. Det er langt opp til Bodø/Glimt på tabelltopp, men bare fire poeng skiller opp til Tromsø på 2.-plass.

Molde har ikke tapt for Haugesund siden juli 2015. Det er en rekke på 16 kamper, der de 13 siste har vært triumfer.

Haugesunds seiersrekke på to kamper røk i nederlaget. Rogalendingene ligger på en foreløpig 11.-plass etter like mange spilte kamper i årets sesong.

Molde har en tøff bortekamp mot serieleder Glimt i vente, mens FKH tar imot Odd.

Søndagens kamp åpnet jevnt før Haugesund kom til to kjempesjanser etter drøyt ti minutter. En god Molde-keeper Jacob Karlstrøm og hans forsvar holdt unna for bortelaget.

Noen minutter senere skulle han lykkes. Molde spilte seg flott opp på høyrekanten, der Eric Kitolano fikk god tid til å sikte på innlegget. Han fant Brynhildsen, som fra kloss hold banket ballen i nettet.

Haugesund presset på for utligning mot slutten, men i stedet måtte de tåle rødt kort og tap.

Haugesund yppet seg og skapte flere store sjanser i søndagens kamp, men Molde-forsvaret holdt unna. På tampen ble FKH-spiss Sory Diarra utvist etter å ha revet Martin Bjørnbak i bakken med stor kraft.

I etterkant skapte hjemmelagte sjanser, men avslutningen til Ola Brynhildsen etter 35 minutter traff tverrliggeren.