Jamie Vardy var tilbake på Premier League-gress mandag og gjorde det han kan best – score mål. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Brutalt poengtap for Tottenham – evigunge Vardy berget uavgjort for Leicester

Tottenham styrte bortimot alt i serieåpningen borte mot Leicester, men sløste med sjansene og endte opp med 1-1.

Av NTB | 19.08.2024 23:06:03

Sport: Det var et meget flatterende resultat for de nyopprykkede vertene i en kamp der de var fullstendig sjanseløse fram til klubbhelten Jamie Vardy dukket opp i boksen etter 56 minutter.

Markeringen glapp på den 37 år gamle målmaskinen, og han kunne enkelt omsette Abdul Fatawus gode innlegg i scoring.

Tottenham hadde hatt full kontroll fram til Vardys scoring. I første omgang trillet de rundt med Leicester, og den forløsende scoringen kom ved Pedro Porro etter 28 minutter.

Den spanske høyrebacken gikk på et smart løp inn i Leicester-boksen og kunne heade inn 1-0 på en vakker innsvinger fra James Maddison.

Kort tid etter utlignet Leicester, og kampbildet endret seg. Tottenham førte ballen mest, men Vardy kom til en ny, stor sjanse på en kontring etter 69 minutter. Da reddet Tottenham-keeper Guglielmo Vicario på mesterlig vis.

Så ble det ubehagelige scener da Tottenhams Rodrigo Bentancur gikk i bakken etter en hodeduell og ble liggende urørlig. Han fikk behandling av helsepersonell i flere minutter før han ble fraktet av banen på båre.

Mot slutten av oppgjøret begynte kampbildet å ligne mer det man så før pause. Tottenham presset kraftig, mens Leicester lå med ni-ti spillere bak ballen og forsvarte seg. Det betydde igjen at vertene ble veldig baktunge de gangene de vant ballen.

Tross et kraftig Spurs-press i overtiden maktet ingen av lagene å score, og det endte 1-1 i et fartsfylt oppgjør.

Nysigneringen Dominic Solanke fikk tillit fra start for et Spurs-lag som skapte mye framover. Den tidligere Bournemouth-spissen fikk en kjempesjanse etter 54 minutter, men skjøt rett på keeper fra fin posisjon.

Tottenham gjorde hele fire samtidige bytter etter Bentancur-episoden, og den svenske tenåringen Lucas Bergvall var blant dem som kom inn til sine første offisielle minutter for Spurs.