Branns Anna Aahjem ble tomålsscorer. Foto: Annika Byrde / NTB

Brann ydmyket Arna-Bjørnar – vant med ti (!) mål

Brann forsvarte tredjeplassen i toppserien med et scoringsball som stoppet på ydmykende 10-0 over tabelljumbo Arna-Bjørnar på bortebane.

Av NTB | 11.05.2024 18:54:00

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi har jo et lag som kjemper i toppen, og AB rykket jo egentlig ned i fjor. Det er klart det er en ganske stor forskjell, sa Anna Aahjem til NRK.

– Jeg synes vi gjør det på en profesjonell måte, la hun til.

Brann har seks poeng opp til Vålerenga med en kamp mindre spilt. Etter sjokktapet for LSK (2-4) i seriepremieren er det blitt fem strake seire for Bergens stolthet.

Brann gikk forrykende ut, og Arna-Bjørnar hadde mer enn nok med å holde ballen unna målet.

– Det er et brutalt resultat, sa Arna-Bjørnar-trener Martin Haugen til NRK.

Nullen holdt i et snaut kvarter. Marit Bratberg Lund fant nettmaskene med lekkert spill inne i feltet og 1-0.

Rakel Engesvik økte til 2-0 sju minutter senere før Amalie Eikeland satte 3-0. Eikeland økte til 4-0 før Aahjem satte Branns femte like før pause.

Brann la litt av på tempoet, men hadde alltid et visst trykk på motstanderen selv om innsatsen ikke var like stor som før pause.

Johanna Renmark satte 6-0 etter 66 minutters spill. Engesvik ble også tomålsscorer da hun økte til 7-0 fire minutter senere.

Leah Skeistrand Garen kom inn for Engesvik og satte sitt første Brann-mål kort tid etter til 8-0. Aahjem presset Arna-Bjørnars Tora Ose til å sette ballen i eget mål. Hun satte selv 10-0-målet et par minutter senere og ble også tomålsscorer.