Niklas Castro jubler etter å ha satt inn 1-0 på straffe under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Bodø/Glimt. Foto: Paul S. Amundsen / NTB.

Brann rundspilte serieleder Bodø/Glimt før pause – vant 4-1 i Bergen etter VAR-hjelp

Brann herjet med Bodø/Glimt i Bergen før pause og ledet 3-0 til pause. Til slutt ble det 4-1 til hjemmelaget.

Av NTB | 22.09.2024 16:31:25

Sport: Punktum ble satt langt inn i overtiden da Niklas Castro gjorde sitt annet mål for dagen.

– Deilig! I dag tenkte jeg at jeg bare skulle ha det gøy. Magisk, sa tomålsscoreren til TV 2.

– Godt å se at vi kan sparke litt fra oss her også. Denne var svært viktig for oss. Det gir en god følelse til resten av det som skal skje at vi klarer å levere mot de beste, sa Branns trener Eirik Horneland.

Brann tok sin annen hjemmeseier på rad for første gang siden mai, og de slo serielederen akkurat som de gjorde i 4-2-kampen hjemme sist år. Brann tok seg opp på 2.-plass på tabellen før resten av søndagskampene skal spilles, og 2.-plassen i Eliteserien er viktig. Den gir rett til kvalifiseringsspill til mesterligaen.

Selv om Bodø/Glimt hevet seg stort etter pause, veide det ikke opp for de elendige første 45 minuttene, men laget topper fortsatt tabellen med solide sju poeng med sju serierunder igjen å spille.

17 minutter var spilt da Castro gikk over ende innenfor 16-meteren etter en duell med Fredrik Sjøvold. Dommer Tore Hansen vinket spillet videre, men VAR koblet seg på og grep inn. TV-bildene viste at det var riktig med straffespark, og Castro var selv sikker fra 11-meteren.

Da måtte selv Glimt-keeper Nikita Haikin gi tapt etter å ha holdt nullen i de tre siste kampene.

Sjøvold innrømmet i intervjuet med TV 2 at det var riktig at det endte med straffespark. Han var klønete i duellen med Castro og var ikke i nærheten av ballen da Castro ble felt.

Brann var det klart beste laget gjennom hele omgangen, og på overtid kom nummer tre. Og det kom i et helt vanvittig bra angrep fra de røde. Castro bidro med en fiks detalj i oppbyggingen, og da veterenvingbacken Ruben Kristiansen fikk servert Sander Kartum på tilnærmet blank goal fra straffemerket, var det gjort. Kartum bredsidet ballen enkelt inn med venstrebeinet.

Dette var en ekte toppkamp i Eliteserien slik de skal være. Det var et møte mellom fjerdeplasserte Brann og den suverene tabelltoppen Bodø/Glimt. Glimt ledet med ti poeng før oppgjøret på Brann stadion. Brann var et av tre lag med 40 poeng.

Glimt vant tross 5-1 da legene møttes i juli, og det var som det skulle være da de begynte å ta i litt i Bergen.

Andreas Helmersen kunne ha gjort 2-3 med tre minutter igjen av ordinær tid, men skuddet gikk i tverrliggeren og ned fra kort hold foran 16.551 tilskuere.

I stedet for flere Glimt-mål var det altså Brann som satte inn ett til helt på tampen. Niklas Castro ble på alle måter dagens mann i Bergen.

Brann spilte en formidabel 1. omgang. Da var de best i alt, og Glimt hang ikke med i svingene. Brann serverte underholdning av ypperste merke.

Etter 26 minutter kom nummer to, og det var en suser av de sjeldne. Dansken Emil Komvig dro seg fri og smelte ballen i mål med en markryper fra nærmere 25 meters hold. Der viste Komvig seg verdt at han spiller med nummer 10 på ryggen.

I 2. omgang var Kjetil Knutsens menn mer til å kjenne igjen. Ulrik Saltnes ble blant annet byttet inn, og det var helt etter boken at laget fra nord reduserte ved Philip Zinckernagel 12 minutter ut i omgangen.