Brann og Joachim Soltvedt fikk en tøff kveld i Kasakhstan og går glipp av conferenceligaens innledende ligaspill. Foto: Stas Filippov / NTB

Brann raknet i Kasakhstan – ute av Europa etter 0-3-tap

Brann fikk en tøff kveld mot Astana i Kasakhstan og tapte 2-3 sammenlagt i conferenceligakvalifiseringen.

Av NTB | 29.08.2024 18:05:23

Sport: Det skjedde etter to sene defensive blundere av Brann. Ramazan Karimov satte det avgjørende målet på overtid og sendte Astana videre.

Dermed må bergenserne fortsatt vente på sin første deltakelse i en av europacupene siden 2007/08-sesongen.

– Det er brutalt. Det er ikke så mye mer å si enn det, lød den umiddelbare reaksjonen til Brann-kaptein Fredrik Pallesen Knudsen overfor VG.

– De får kampen inn i sitt spor, og så gjør vi enkle feil, rett og slett. Vi er ikke til stede, noen av oss. Vi kontrollerer det ikke slik vi skal, og da blir det sånn her, la han til.

De gjorde også Mathias Dyngeland da han ble testet flere ganger utover i omgangen. En åpen kamp og flere sjanser til tross, sto det 0-0 til pause.

Den høye og raske Astana-spissen Geoffrey Chinedu hadde sett farlig ut, og han skapte skikkelig spenning i oppgjøret da han headet inn 1-0-målet etter 58 minutter.

Max Ebong fikk en kjempesjanse til å utligne dobbeltkampen etter vel 70 minutter, men han skjøt like utenfor. Brann levde farlig i annen omgang og kunne med litt uflaks ligget under med flere mål.

Seks minutter senere fikk Brann-innbytter Aune Heggebø bra klem på et skudd fra skrått hold, men Condric var med på notene igjen og slo til corner.

Kampen gikk mot ekstraomganger, men så bommet Brann i bakre rekker. Soltvedt slo et elendig tilbakespill, og Karimov kom alene med Dyngeland og scoret sikkert til 3-0 og avansement.

Brann hadde med seg 2-0-ledelse fra hjemmekampen i forrige uke, men gikk offensivt til verks i Almaty. Etter ni og ti minutter ble det gode sjanser for Bård Finne og Joachim Soltvedt, men Josip Condric i Astana-målet gjorde jobben sin.

Jan Vorogovskij var også nær scoring, men det var Chinedu som skulle øke ledelsen etter 80 minutter. Dyngeland dummet seg ut med en dårlig utboksing i egen femmeter, og den nigerianske spissen kunne sette inn 2-0.