Niklas Fernando Castro sikret Brann-seier. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann endte marerittrekken hjemme mot KFUM: – Vi må bare fortsette nå

Brann-supporterne kunne endelig juble for seier igjen da bergenslaget vant 2-0 hjemme over KFUM Oslo i Eliteserien onsdag kveld.

Av NTB | 18.09.2024 21:11:10

Sport: Dermed endte rødtrøyene rekken med kamper uten seier. Brann hadde ikke vunnet på tre oppgjør før det endelig løsnet på Brann stadion onsdag kveld.

Brann er likevel med for fult i kampen om sølvet. Laget er på 4.-plass, men det er bare målforskjell som skiller til Viking og Molde på plassene over.

– Det er viktig. Vi må bare fortsette nå, vi har alt å spille for, og det er det som er gøy, sa matchvinner Niklas Castro til TV 2.

KFUM fortsatte på sin side den sørgelige statistikken med aldri å ha slått Brann i ligasammenheng. Klubbene hadde bare spilt tre seriekamper mot hverandre før onsdagens tap. I mars 2022 klarte riktignok «Kåffa» å ta en imponerende 1-0-seier over Brann i cupen.

Sist lagene møttes, endte det 0-0 etter at Bård Finne ble utvist for en takling i hodet på keeper Emil Ødegaard, bare 27 minutter inn i oppgjøret på Ekeberg.

Onsdag sikret Castro seieren fra straffemerket etter at Haitam Aleesami rev Aune Heggebø i bakken og ble sendt i dusjen. Seks minutter på overtid fastsatte Sander Kartum resultatet.

– Det er deilig. Jeg kunne holdt meg uten krampe, men den sitter litt etter forrige kamp. Jeg visste at jeg er sikker på straffe, så da vi fikk den var det deilig å se den gå i mål, sa Castro.

– Jeg føler den (straffen) er klink. Men det er ikke opp til meg, det er VAR-rommet som bestemmer, fortsatte han.

Rett før pause fikk også spissrival Johannes Nuñez en kjempemulighet til å sende gjestene i ledelsen da han ble spilt alene foran mål, men til Johannes Moesgaards fortvilelse banket Holmlia-gutten den over tverrliggeren.

– Nuñez burde ha sendt KFUM i ledelsen, konkluderte TV 2-kommentator Haakon Thon.

Det var KFUMs toppscorer helt enig i.

– Den kom litt bak meg, og da fikk jeg ikke lagt kroppen over ballen. Da ble det som det ble. Jeg kunne kanskje tatt flere touch, men sånn er det, sa Nuñez.

– Det var dårlig, fortsatte han.

Niklas Castro kunne dermed sende hjemmepublikummet til himmels da han fikk tilliten fra straffemerket.

Dermed måtte KFUM presse høyt for å prøve å utligne i sluttminuttene, men seks minutter på overtid var det heller Kartum som kunne sette spikeren i kista da han kom på en kontring.

Søndag er det duket for et skikkelig toppoppgjør i Bergen når serieleder Bodø/Glimt kommer på besøk på stadion.

Bergenserne så ut til å få en kanonstart på kampen da Finne satte ballen i mål etter bare tre snaue minutter, men dessverre for hjemmepublikummet annullerte VAR scoringen for offside.

Med ti minutter igjen på klokken gikk det igjen feil vei for KFUM da Haitam Aleesami rev Aune Heggebø i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren vinket først spillet videre, men etter en VAR-sjekk fikk Brann straffe. Forsvarsspilleren ble sendte i dusjen med sitt annet gule kort.