Blussrøyken hadde ikke helt forsvunnet da Emil Kornvig sendte Brann i føringen søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Brann blåste liv i gullkampen: – Nå er vi med

Bluss-stopp og VAR-straffe var blant ingrediensene da Brann slo Rosenborg 2-1 i Trondheim. For bergenserne skiller det nå fem poeng til serieleder Bodø/Glimt.

Av NTB | 20.10.2024 16:39:10

Sport: Emil Kornvig sendte Brann i en tidlig ledelse før Aune Heggebø doblet like etter hvilen. Ikke lenge etterpå reduserte Sverre Nypan for hjemmelaget, men medaljejagende RBK kom ikke nærmere foran 21.400 tilskuere.

– Den satt langt inne i dag. Det var deilig. For en ramme, sa Heggebø til TV 2.

– I dag var vi langt nede, så det var ekstremt deilig. Nå er vi med, sa målscoreren om gullkampen.

Glimt har lenge styrt mot gullet i Eliteserien, men topplaget tapte poeng i Tromsø lørdag. Brann har i høst klatret innpå de gulkledde og redusert avstanden til fem poeng når fem runder gjenstår. Glimt skal på tampen av sesongen møte både Rosenborg, Molde og Fredrikstad, mens Brann har kamper mot Molde og Viking foran seg.

Med søndagens tap har Rosenborg fire poeng opp til Molde på tredjeplassen, men den kan Viking overta i løpet av søndag og gjøre avstanden til seks poeng. Stavanger-laget skal møte Odd på hjemmebane.

RBK-keeper Sander Tangvik reddet først headingen til Kornvig. Ballen falt rett i beina på dansken, som hamret den i mål.

– Ekstremt deilig, sa Kornvig til TV 2 i pausen etter å ha scoret sitt fjerde seriemål for sesongen.

– Det var en dårlig straffe, sa Heggebø.

Minutter senere hadde Rosenborg flaksen på sin side da Nypan dro seg fri og avsluttet fra 17 meter. Skuddet gikk i foten på Brann-stopper Japhet Sery Larsen og i mål bak en utspilt Mathias Dyngeland. Trolig hadde ikke ballen funnet nettmaskene uten Larsens «hjelp».

Rosenborg skapte i etterkant flere store sjanser, men fikk ikke ballen i mål. Med ti minutter igjen kom Ole Sæter inn i jakten på utligning, men heller ikke «Løven fra Singsaker» kunne redde RBK-poeng.

Som i lørdagens storkamp mellom Tromsø og Bodø/Glimt måtte oppgjøret i Trondheim stoppes etter to minutter som følge av mye blussrøyk og påfølgende dårlig sikt på banen. Ikke lenge etterpå kunne Brann juble for ledermålet.

Bare sekunder ut i annen omgang ropte Ulrik Mathisen på straffespark etter å ha blitt felt av Ulrik Yttergård Jenssen. Dommer Ola Hobber Nilsen gikk ut til VAR-skjermen og ga deretter Mathisen gehør. Tangvik reddet straffesparket til Heggebø, men greide ikke stoppe returen.