VAR havnet i fokus da Bodø/Glimt og Ajax møttes på Aspmyra torsdag kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt ute av conferenceligaen etter sjansesløseri – VAR-drama og to røde kort på Aspmyra

Bodø/Glimt er ute av conferenceligaen etter et drama av de sjeldne mot Ajax mot Aspmyra. Blant ingrediensene var to røde kort og en utrolig bom på åpent mål.

Av NTB | 22.02.2024 21:27:52

Sport: En ellevill fotballkamp i Bodø endte til slutt 2-1 til gjestene fra Amsterdam etter ekstraomganger.

Nederlandske Steven Berghuis så ut til å bli tungen på vektskålen da han hamret inn 1-0 drøye ti minutter før pause, men et kjempetreff fra Patrick Berg med under ti minutter igjen av ordinær tid sørget for balanse i regnskapet og ekstraomganger.

Tidlig i den første var det smått utrolig at ikke Nino Zugelj sendte Glimt i ledelsen. Sloveneren rundet gjestenes sisteskanse, men skuddet gikk dessverre for vertene utenfor det åpne målet.

Det viste seg å koste dyrt. Med drøye fem minutter igjen av andre ekstraomgang lobbet Kenneth Taylor inn 2-1 til gjestene, og nederlenderne kunne juble for avansement.

Historien kunne imidlertid vært en helt annen.

I løpet av de første ti minuttene etter hvilen hadde Glimt to baller i tverrliggeren, Ajax ble redusert til ti mann og dommeren ga et frispark til Ajax som av fotballekspert Tor Ole Skullerud ble beskrevet som «tøysete».

Kritikken kom etter at hoveddommer Anastasios Sidiropoulos valgte å gi frispark til gjestenes sisteskanse på en dødball der vertene ropte på straffe.

– Der er Ajax heldige, kommenterte Viaplay-ekspert Skullerud.

Ajax-forsvarer Borna Sosa hindret i tillegg en enorm Glimt-sjanse med en mesterlig redning på streken.

Med en drøy halv omgang igjen på Aspmyra fikk Albert Grønbæk marsjordre etter to gule kort.