Bodø/Glimt feirer etter Albert Grønbæk scorer 1-0-målet mot Odd i Skien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet etter 2-0 over Odd

Serieleder Bodø/Glimt tok sin første seier på to seriekamper da Odd ble slått 2-0 på bortebane i eliteserien i fotball.

Av NTB | 09.07.2023 19:03:20

Sport: Albert Grønbæk scoret 1-0-målet i 1. omgang, mens toppscorer Amahl Pellegrino ordnet 2-0 i etter hvilen. Med seieren leder Glimt med åtte poeng ned til Tromsø på annenplass, men med én kamp mer spilt.

Det startet frisk for hjemmelaget og Odd hadde en stor sjanse etter ti minutter ved Dennis Gjengaar, men Brede Moe fikk så vidt klarert til corner.

Det skulle gå en snau halvtime før gjestene fant målet. Albert Grønbæk fikk det lett med å sette ballen i mål etter at Glimt-angriperne hadde brodert seg gjennom Odd-forsvaret.

Eliteseriens toppscorer skulle også vise seg fram. Etter en snau times spill var Amahl Pellegrino framme og satte 2-0 fra skrått hold. Det var hans 13 fulltreffer for sesongen.

Kort etter scoringen spilte hjemmelaget seg til en kjempesjanse, men Josef Baccays pasning havnet aldri hos Ole Erik Midtskogen i god posisjon.

Kvarteret før slutt var Odd nær redusering da frisparket til Solomon Owusu gikk i tverrliggeren og over. Midtskogen var også nær scoring etter snaue 80 minutter, men ballen ville ikke i mål og Nikita Haikin var god å ha bakerst.

Bodø/Glimt hadde vist litt formsvikt de siste ukene med 2-2 hjemme mot Molde og 0-2-tapet i forrige bortekamp mot Strømsgodset.

Odd slo Molde 1-0 i siste hjemmekamp, men tapte borte for Haugesund sist. Med tapet falt laget ned til 10.-plass med sine 16 poeng.