Albert Grønbæk får en jubelklem av landsmann Kasper Høgh. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt kontret erkerival Tromsø i senk og vant 4-0: – De har en jævla kvalitet

Albert Grønbæk (22) fortsetter å herje i Eliteserien. Torsdag scoret han to ganger da Bodø/Glimt banket Tromsø 4-0 i «Slaget om Nord-Norge».

Av NTB | 16.05.2024 20:00:31

Sport: Grønbæks mål kom i løpet av tre minutter i 1. omgang. Det første var av det flotte slaget da han dro seg forbi fire Tromsø-spillere og banket ballen i mål.

– Han tar saken fullstendig i egne hender. For en scoring, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller.

Dansken er dermed oppe i seks seriemål denne sesongen og er delt toppscorer med Fredrikstads Morten Bjørlo. Grønbæk har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra AGF i august 2022.

Også landsmann Kasper Høgh og Jens Petter Hauge scoret i triumfen.

– De har en jævla kvalitet på kontringer, fastslo TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til TV 2 i pausen. Og kontringer skulle Glimt fortsette å straffe gjestene med.

Glimt leder med 22 poeng etter åtte kamper, mens Tromsø ligger helt sist med bare tre poeng på sju kamper. De har også en luke på fire poeng opp til Sarpsborg på 15.-plassen.

Kampen var den første mellom lagene etter at Gaute Helstrup (trener) og Jostein Gundersen (midtstopper) skiftet fra TIL til Glimt i vinter. Overgangene sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge. I etterkant har også tidligere Tromsø-spiller August Mikkelsen signert for de gulkledde fra Hammarby.

Og bare to minutter senere doblet han ledelsen. Haugaard stoppet først Ulrik Saltnes på vei gjennom, men på returen kom Grønbæk og kranglet ballen i mål.

– Dette kan bli stygt om ikke Tromsø hever seg, for nå er de ordentlig rystet, sa Stamsø-Møller.

Gjestene kom mer med i kampen etter de to baklengsmålene, men greide ikke å finne nettmaskene selv. Etter en drøy time plukket Høgh opp en retur og scoret sitt fjerde mål for sesongen.

Kvarteret før slutt utnyttet Glimt igjen kontringsspillet sitt da Håkon Evjen drev fremover med ballen. Han slapp den så til Hauge som skjøt i lengste hjørne.

Neste runde spilles førstkommende mandag. Der skal Glimt møte HamKam borte, mens TIL får besøk av Rosenborg.

Seieren betyr at Glimt fortsetter uten tap, mens Tromsø kom ned på jorda etter sesongens første seier mot Odd sist. De to lagene fra Nord-Norge befinner seg på hver sin kant av tabellen.

Etter en jevn start på kampen sendte Grønbæk hjemmefansen til himmels etter 18 minutter. Dansken driblet seg på flott vis inn i Tromsø-feltet og banket ballen i mål via hanskene til keeper Jakob Haugaard.