Bodø/Glimts og trener Kjetil Knutsen ligger godt an til å vinne tilbake seriegullet Molde tok fra dem i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bodø/Glimt hektet Molde av gullkampen – MFKs første tap på fire måneder

Moldes fra før lille håp om et nytt seriegull ble trolig helt slukket da Bodø/Glimt vant 3-1. Tre straffespark ble reddet i toppkampen.

Av NTB | 08.10.2023 19:02:50

Sport: Moldes nederlag var det første i Eliteserien siden 0-1-tapet for Odd 11. juni. En svak sesongstart gjorde at Molde ikke har vært å regne med i toppen i Eliteserien. Det tok fem serierunder før den første seieren kom. Det ble fem tap på de første elleve kampene. Men derfra og ut har blåtrøyene unngått tap. Før søndag kveld.

Magnus Grødem ga Molde jubel først, men Glimt snudde til 2-1 før pause etter mål av Ulrik Saltnes og selvmål av Emil Breivik. Tobias Gulliksen satte kontrollert inn 3-1 like etter hvilen.

– Mestertakter, var TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møllers korte oppsummering med en halvtime igjen av kampen.

Glimts Nikita Haikin satte en solid brems på Moldes forsøk på opphenting da han reddet et straffespark ti minutter ut i 2. omgang. Moldes Oliver Petersen ville ikke være noe dårligere et snaut kvarter før slutt og reddet Albert Grønbæks straffe. Fem minutter før slutt reddet han Faris Moumbagnas forsøk.

Glimt topper tabellen med 55 poeng. Tre poeng bak er Viking, og Tromsø er enda en trepoenger til bak de gulkledde.

Molde på sin side har elleve poeng opp til toppen av tabellen med 18 poeng igjen å spille om.

Glimt tok ledelsen to minutter før pause da Emil Breivik var uheldig. Saltnes flikket en corner fra Berg mot mål, men traff ikke skikkelig. Kula endret retning via Emil Breivik og satte ut keeper.

– To pissmål, omtalte Grødem det som til TV 2.

Saltnes felte Magnus Wolff Eikrem, men fra krittmerket ble Breiviks straffespark reddet. Haikin kastet seg helt bort til stolperoten og nektet reduseringen.

Petersen i Molde-buret reddet to straffer og hindret stygge sifre på hjemmebane.

Molde, fjorårets suverene seriemester, slapp å møte Amahl Pellegrino som sto over på grunn av gule kort. Pellegrino har vært involvert i 31 av Glimts 62 mål denne sesongen.

Det var ikke ufortjent da Saltnes banket inn 1-0 etter en corner etter 25 minutter, men så meldte hjemmelaget seg på like etter. Et lekkert innlegg av Kristoffer Haugen ble stupt i mål av Grødem.