LIVESENTER
Mathias Rasmussen (t.v.) i duell med Patrick Berg (t.h.). Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP Photo / NTB.

Bodø/Glimt fortsetter å imponere i europaligaen – berget uavgjort borte mot Union Saint-Gilloise

Bodø/Glimt måtte virkelig jobbe for det ene poenget i 0-0-kampen borte mot belgiske Union Saint-Gilloise i europaligaen.

Av NTB | 03.10.2024 23:01:20

Sport: Nordlendingene står med fire poeng etter to kamper. Glimt åpnet turneringen knallsterkt ved å slå storfavoritt Porto 3-2 på Aspmyra.

Nytt for sesongen har gruppespillet blitt byttet ut med et seriespill, hvor hvert lag skal spille åtte kamper i en «liga». De åtte beste går rett til åttedelsfinalene, mens lagene fra 9.- til 24.-plass må ut i omspill.

Til tross for mangelen på mål, glimret ikke sjansene med sitt fravær. Begge lag kom seg til flere store muligheter, men det var belgierne som kom til de største. Men en god blanding av fantastisk keeperspill og fryktelig sjansemessig sikret et målløst oppgjør i Brussel.

Før pause var imidlertid Glimt nærmest å ta ledelsen da Jens Petter Hauge chippet ballen i tverrliggeren etter nydelig forspill med Philip Zinckernagel. Ousseynou Niang og Ross Sykes var også nære for vertene da de fikk hver sin sjanse fra skrått hold, men Glimt-keeper Nikita Haikin reddet begge.

Ingen av lagene klarte imidlertid å finne nettmaskene de første 45 minuttene, og de måtte se seg fornøyd med uavgjort til pause.

Et kvartet ut i omgangen måtte også Villads Nielsen ut med skade etter å ha fått en skikkelig smell da han kolliderte med lagkompis Håken Evjen. Inn kom Jostein Gundersen.

Minutter senere fikk Kevin Rodríguez en kjempesjanse til å sende vertene i ledelsen da han kom alene med keeper, men dessverre for hjemmepublikummet gikk skuddet utenfor mål.

– Nok en gang, han er vaksinert. De utspiller Bodø/Glimt med praktfull fotball, utbrøt Viaplay-kommentator Roar Stokke.

På tampen av omgangen kom begge lag seg til flere mindre og større sjanser, men da ingen klarte å materialisere sjansene, endte det 0-0.

USG får ikke spille europaligakampene på sin egen hjemmebane Stade Joseph Marien ettersom den ikke oppfyller Uefas krav. Dermed må oppgjørene deres spilles på Stade Roi Baudouin.

Forrige sesong endte Glimt som nummer to i gruppespillet i conferenceligaen og måtte dermed ut i playoff, hvor de røk 3-4 overt to oppgjør mot Ajax.

Senere i seriespillet skal Glimt også opp mot Braga (b), Qarabag (h), Manchester United (b), Besiktas (h), Maccabi Tel Aviv (h) og Nice (b).

– Det er ikke så mange store sjanser, de fordeler seg ganske jevnt. Det er en krig med mange dueller, men vi må komme ut med flere av de med ballen, sa Glimt-assistent Gaute Helstrup til Viaplay i pausen og fortalte at Fredrik Sjøvold måtte av med skade. Inn kom Michal Tomic.

Lyngdal-gutten Mathias Rasmussen spilte hele kampen for vertene.