reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Gallamiddag på slottet i forbindelse med det offisielle statsbesøket til Kong Frederik og dronning Mary av Danmark. Foto: Heiko Junge / NTB

Blåskjell, trøffel og kveite på menyen under Danmarks-besøk på slottet

Det danske kongeparet får en fireretters meny bestående av alt fra sikrogn og trøffel til kveite og blåskjell, når de tirsdag gjester en gallamiddag på slottet.

Av NTB | 14.05.2024 20:09:31

Kuriosa og kjendiser: Det er kong Harald og dronning Sonja som er vertskap for kong Frederik og dronning Mary av Danmark, som er på sitt andre statsbesøk siden de overtok den danske tronen januar.

Festmiddagen, som sammenfaller med det danske kongeparets 20 års bryllupsdag, starter med servering av norsk asparges med eggekrem, sikrogn og rødkittosten Store Velten.

Norsk sjømat og kortreiste smaksopplevelser går igjen i middagen, som også kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid deltar på.

I alt er 201 gjester bordsatt til gallamiddagen. Representanter for det offisielle Norge, og gjester fra norsk og dansk samfunns, nærings- og kulturliv vil også være med på festen.

Også grøntfôret serveres på kongelig vis: gulrottartar med norsk ramsløk, trøffel, steinsopp og sennepsfrø. Det blir igjen etterfulgt av hovedrettens stjerne, kveite med byggoto, karamellisert løk, norske rødbeter, blåskjell og anissjy.

Når hovedretten er fortært, kan gjestene hengi seg til søtsuget. Da serveres nemlig en dessert med sjokolade og bringebær.

(©NTB)

Flere nyheter: