Benfica-spiller Marit Bratberg Lund i aksjon mot Hammarbys Ellen Wangerheim i onsdagens mesterligakvalifisering. Foto: Jonas Ekströmer, TT via AP / NTB

Blakstad-mål ikke nok for Hammarby i CL-kvalifiseringen – Lund og Benfica vant

Julie Blakstad ga Hammarby ledelsen med assist fra Cathinka Tandberg, men den «norske» stockholmsklubben tapte 1-2 for Benfica i mesterligakvalifiseringen.

Av NTB | 18.09.2024 22:11:19

Sport: Dermed kunne Marit Bratberg Lund triumfere etter møtet med flere av sine landslagsvenninner. Hun spilte hele kampen for Benfica.

Tre av Hammarbys seks norske spillere spilte fra start, to andre kom inn fra benken, mens skadeplagede Anna Jøsendal forble ubenyttet reserve i hjemmekampen foran 12.062 tilskuere.

Det så lyst ut for vertene da Blakstad gjorde 1-0 i det 16. minutt. Pasningslegger Tandberg hadde senere et stolpetreff, men Benfica vendte kampen med mål av Cristina Martin-Prieto og Andreia Norton og har overtaket før returkampen i Lisboa.

Blakstad, Tandberg og Emilie Joramo spilte fra start, mens Thea Sørbo og Vilde Hasund ble byttet inn av Hammarby-trener Martin Sjögren.

Bedre gikk det for Sveriges andre deltaker. Häcken sjokkerte med 1-0-seier over Arsenal etter scoring av Tabitha Tindel i det 77. minutt.

Frida Maanum spilte 2. omgang for Arsenal. Hun kom inn for tidligere Häcken-spiller Rosa Kafaji ved pause, og fem minutter på overtid hadde hun et stolpetreff.

Jessica Park (2), Mary Fowler og Chloe Kelly scoret også.

Alexandra Popp gjorde hattrick da Wolfsburg i praksis sikret plass i gruppespillet med 7-0 borte mot Fiorentina.

– Det var mye grisespill, og dommerne holdt veldig dårlig nivå. Verst var det da jeg fikk en knyttneve i magen, sa Hammarby-spiller Stina Lennartsson til Aftonbladet.

Manchester City gjorde det bedre. Laget fortvilte før bortekampen mot Paris FC fordi klubbledelsen hadde glemt å søke om visum for storscorer Khadija Shaw, men det viste seg å spille liten rolle. Vivianne Miedema scoret i debuten da City vant 5-0 borte.