Thea Bjelde gratuleres med sitt flotte ledermål som banet vei for Vålerenga til mesterligaens gruppespill. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Bjeldes drømmetreff hjalp Vålerenga til gruppespill i mesterligaen: – Ubeskrivelig

Vålerenga dominerte mot Anderlecht, men sløste med sjansene til Thea Bjeldes kjempeskudd i det 70. minutt. Etter 3-0-seier blir det mesterligaspill i høst.

Av NTB | 25.09.2024 20:51:34

Sport: Vålerenga hadde 2-1-ledelse fra bortekampen i Belgia, men spenningen levde så lenge Anderlecht holdt nullen på Valle. 20 minutter før full tid sprakk den. Karina Sævik spilte innpå til Bjelde, som fra 25 meter ladet skuddfoten og sendte ballen i en bue over keeper inn i krysset.

I det 75. minutt punkterte Janni Thomsen kampen med et skudd i lengste hjørne etter at Olaug Tvedten løp opp en ball ved dødlinja og slo skrått ut til kapteinen.

Seks minutter senere gjorde Sævik 3-0 i tomt bur etter at Anderlecht-keeper Aude Waldbillig bommet med en utrusning.

Dermed vant Vålerenga 5-1 sammenlagt og kvalifiserte seg til gruppespillet. Det var fullt fortjent. Oslolaget var klart best.

– Dette har jeg ventet på i fem år. Det er sinnssykt deilig, og jeg er sinnssykt stolt av laget, sa Thomsen til VGTV.

Vålerenga hadde to stolpetreff tidlig i 2. omgang. I det 48. minutt nikket Olaug Tvedten hardt i tverrliggeren på Bjeldes innlegg fra høyre.

Ti minutter senere nikket Sara Hørte i stolpen på Janni Thomsens hjørnespark fra venstre, og på returen var først Tvedten og så Elise Thorsnes nær scoring. Tvedten kom akkurat for sent til å nå ballen, mens Thorsnes’ skudd ble blokkert.

– Det er dette vi har drømt om. Nå får de leve fotballdrømmen resten av høsten. Vi skal spille gruppespill i Champions League, vi skal slåss om seriegull og spille semifinale i cupen allerede søndag. Morsommere kan det ikke bli, sa trener Nils Lexerød til VGTV.

Ylinn Tennebø hadde tidlig et godt skuddforsøk som strøk rett over mål, mens Stine Brekken spilte Bjelde alene med keeper i det 7. minutt. Waldbillig i gjestemålet avverget til corner.

Senere i omgangen nikket Hørte et hjørnespark fra Thomsen rett over, mens Emma Stølen Godø nikket rett på keeper da hun fikk et innlegg fra Tennebø.

Anderlecht spilte seg litt inn i kampen etter hvert, men kom bare til et par halvsjanser.

– Vi dominerte, men etter hvert kom det en snikende følelse av at «er det den dagen vi ikke får mål, og så scorer de?», sa Lexerød. Men slik ble det ikke.

Som Brann i fjor skal Vålerenga nå få oppleve gruppespill i mesterligaen. Trekningen skjer fredag. Blant de mulige motstanderne er tittelforsvarer Barcelona, Lyon, Chelsea og Bayern München. De fire direktekvalifiserte lagene har alle norske innslag.

Med litt hell i trekningen kan Vålerenga også få motstandere som gir håp om avansement, slik Brann fikk i fjor.

– Jeg tror nesten ikke ord kan beskrive hva jeg følte da jeg scoret. Det er så deilig å gjøre det med denne gjengen, sa Bjelde.

Vålerenga dominerte kampen fra start, og det var spill på motstanderens halvdel selv om det var Anderlecht som lå under etter første kamp og trengte scoring mest.

Etter pause fortsatte Vålerenga-dominansen, men spenningen levde helt til ledermålet kom 20 minutter før slutt.