Kristian Eriksen ble matchvinner med en perle for Molde mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Berisha endte måltørken da Molde utklasset Brann

Molde feide banen med Brann søndag kveld og vant 2-0 i en eliteseriekamp der sifrene fort kunne ha blitt styggere for bergenserne.

Av NTB | 09.07.2023 21:22:57

Sport: Til tross for en rekke Molde-sjanser scoret Kristian Eriksen kampens eneste mål i ordinær tid. Hedmarkingen var framme på et frispark fra Emil Breivik etter elleve minutter og flikket ballen inn ved nærmeste stolpe med hælen.

Først på overtid ble kampen punktert. Breivik var servitør da innbytter Veton Berisha løp seg fri og satte inn 2-0. Det var hans første ligamål for Molde og det første i seriespill på over 1200 minutter.

– Ja, det smakte godt å endelig få mål. Men det viktigste er tre poeng, sa – han til TV 2 etter kampen.

– Du har ventet på denne? undret TV 2s reporter.

– Ja, men jeg tror dere har ventet mer på den, svarte Berisha med glimt i øyet før han la til:

– Jeg har vært ute med småting nesten helt siden jeg kom til Molde. Jeg håper vi slipper mer av det.

Brann fortsatte å slite med Moldes kontringsspill utover i omgangen, men på samme måte slet vertene med å treffe med innlegg og avslutninger. Dyngeland hadde det travelt og sto godt imot gjestenes forsøk.

– Vi må ha mer kontroll i kontringsdekningen. De får det akkurat som de vil i kontringsspillet og skaper mye trøbbel for oss. Og så må vi få slått flere innlegg når vi har ballen, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til TV 2 i pausen.

Branns første avslutning på mål kom etter 82 minutter. Keeper Oliver Petersen hadde god kontroll på skuddet fra Ole Didrik Blomberg.

Helt trygt var det imidlertid ikke å være Molde-spiller i sluttminuttene. Med bare ettmålsledelse levde spenningen inn i overtiden, men da avgjorde Berisha for vertene.

I neste runde skal Molde spille borte mot Vålerenga. Brann har hjemmekamp mot Strømsgodset.

Molde kjørte Brann hardt fra start, særlig på kontringer, og hjemmelaget skulle tilsynelatende hatt straffespark etter bare ett minutts spill. Brann-keeper Mathias Dyngeland ruste ut og felte både Eriksen og Martin Linnes, men dommer Rohit Saggi blåste spillet videre.

Molde fortsatte hardkjøret en periode etter sidebytte, men slapp seg etter hvert ned og lot Brann styre mer. Bård Finne satte ballen i mål for gjestene etter 68 minutter, men ble hårfint avvinket for offside i det som kunne se ut som en ny tvilsom avgjørelse av dommeren.