Sarpsborg så ut til å tape til tross for en mann mer i en hel omgang, men Jo Inge Berget sørget for 2-1 i kampen mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sarpsborg-seier mot FKH med ni mann: – Utrolig deilig

Sarpsborg snudde til 2-1 borte mot Haugesund i en kamp der vertene fikk en spiller utvist og ble redusert til ni mann i sluttminuttene.

Av NTB | 07.07.2024 19:43:43

Sport: I løpet av første omgang pådro hjemmelagets Liseth seg to gule kort og ble utvist like før pause. To ganger kom han for hardt inn i svenske Aimar Sher.

Tross undertallet var det Haugesund som kom til de største sjansene, og etter 67 minutters spill kunne 17 år gamle Mathias Dahl Sauer sende hjemmelaget i ledelsen.

Sarpsborg fikk likevel utnyttet fordelen av å ha en mann mer. Innbytter Jo Inge Berget pirket inn utligningen drøyt ti minutter før full tid.

Haugesunds Claus Niyukuri måtte ut med skade på tampen, men da hadde hjemmelaget brukt opp alle byttene sine og måtte klare seg med ni mann. Det unyttet Berget da han scoret vinnermålet seks minutter på overtid.

Det var tungt å svelge for Haugesund-trener Haugesund-trener Sancheev Manoharan.

– Jeg er stolt av spillere mine. Jeg kan ikke forstå dommeren. Det er så mange feil i løpet av denne kampen at det er helt utrolig. Det er nesten til å le av. Jeg forstår ikke hvordan han finner sju minutter i andre omgang som overtid, sa dansken til TV 2 etter tapet.

Likevel er det ikke mange poengene som skiller lagene i nedrykksstriden i Eliteserien. Fra Sarpsborg på 15.-plass, til Lillestrøm på sjuendeplass skiller det bare tre poeng.

Haugesund får tøff kamp mot Brann i Bergen neste serierunde uten Liseth. Dagen før skal Sarpsborg spille hjemme mot Rosenborg.

Søndagens seier kom veldig godt med for Sarpsborg, som var nær ved å sikre seg poeng sist i en tøff kamp mot serieleder Bodø/Glimt. Det var også Christian Michelsens trenerdebut for klubben.

– På en dag som det her, så er det deilig (å spille fotball). Det holdt å stå riktig to ganger i dag. Det var godt å komme tilbake på den måten her og så var det veldig viktig for oss med tre poeng, sa Berget.

Spissen hadde ikke spilt siden et lite innhopp i 1-0-seieren over Lillestrøm 5. mai. Mot Haugesund tok den tidligere landslagsspilleren enda bedre vare på sjansen sin. Begge scoringene til Berget var en spydspiss verdig og sørget for en veldig blid Michelsen i intervju med TV 2 etter kampen.

– Det er så deilig å sitte igjen med noe. Det er ikke så enkelt som mange tror, å ligge med etablert angrep hele veien. De har et par farligheter på topp, men vi er tålmodige og så er det all honnør til gutta som beholder roen når vi først kommer under, sa Michelsen.

– Det er utrolig deilig når vi får utligning og ikke minst seiersmålet helt på tampen, la han til.

Seieren gjør at Sarpsborg kommer opp på samme poengsum som Haugesund. Begge lagene står nå med 13 poeng. Sarpsborg blir liggende under nedrykksstreken med dårligere målforskjell.

Seieren mot Haugesund kan Michelsen takke Jo Inge Berget for. Angrepsspilleren kom inn som innbytter etter 73 minutters spill og fikk det meste ut av sitt innhopp med to nesten identiske scoringer.