Sarpsborg så ut til å tape til tross for en mann mer i en hel omgang, men Jo Inge Berget sørget for 2-1 i kampen mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Bergets måldobbel ga Sarpsborg-seier etter Liseth-utvisning

Sarpsborg snudde til 2-1 borte mot Haugesund i en kamp der vertene fikk en spiller utvist og spilte med kun ni mann mot slutten.

Av NTB | 07.07.2024 19:13:16

Sport: I løpet av første omgang pådro hjemmelagets Liseth seg to gule kort og ble utvist like før pause. To ganger kom han for hardt inn i svenske Aimar Sher.

Tross undertallet var det Haugesund som kom til de største sjansene, og etter 67 minutters spill kunne 17 år gamle Mathias Dahl Sauer sende hjemmelaget i ledelsen.

Sarpsborg fikk likevel utnyttet fordelen av å ha en mann mer. Innbytter Jo Inge Berget pirket inn utligningen drøyt ti minutter før full tid.

Haugesunds Claus Niyukuri måtte ut med skade på tampen, men da hadde hjemmelaget brukt opp alle byttene sine og måtte klare seg med ni mann. Det unyttet Berget da han scoret vinnermålet seks minutter på overtid.

Seieren gjør at Sarpsborg kommer opp på samme poengsum som Haugesund. Begge lagene står nå med 13 poeng. Sarpsborg blir liggende under nedrykksstreken med dårligere målforskjell.

Neste serierunde skal Sarpsborg spille hjemme mot Rosenborg. Den kampen spilles på fredag. Dagen etter får Haugesund bryne seg på Brann i Bergen, uten Liseth.