Barnsley er ute av kampen om FA-cuptrofeet tross seier i 1. runde. Laget brukte en ikke spilleberettiget spiller og ble diskvalifisert. Foto: Jon Super, AP / NTB

Barnsley sparket ut av FA-cupen – brukte en ikke spilleberettiget spiller

Barnsley er diskvalifisert fra den engelske FA-cupen fordi laget brukte en spiller som ikke var spilleberettiget i omkampen mot Horsham.

Av NTB | 22.11.2023 17:10:08

Sport: Barnsley vant kampen 3-0, men det er Horsham fra nivå sju som får møte Sutton i 2. runde.

– Vi vil be våre tilhengere, spillere og ansatte om unnskyldning for denne beklagelige feilen, sier Barnsley i en uttalelse på sitt nettsted.

Klubben avstår fra en anke.

– Selv om det var et uhell, er denne feilen langt fra å tilfredsstille de høye krav vi stiller til oss selv. Vi godtar fotballforbundets avgjørelse og har satt i verk tiltak for å sørge for at noe slikt aldri skjer igjen.

Klubben er på 6.-plass i 1. divisjon og dermed blant de høyest rangerte klubbene i de to første ordinære rundene. Lag fra Premier League og mesterskapsserien går inn i turneringen først i 3. runde.

Spilleren som ikke skulle vært på banen er ikke navngitt, men 20-årige Aiden Marsh var utleid til York da den første kampen ble spilt, og han startet omkampen. Bare spillere som er spilleberettiget når første kamp spilles kan være med i en omkamp.