Barcelona er klar for supercupfinale etter å ha slått Betis på straffer. I finalen møter katalanerne Real Madrid. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Barcelona videre i supercupen: El Clásico-finale venter

Barcelona slet seg til finale i den spanske supercupen etter 2-2 i selve kampen og 4-2 på straffer mot Betis.

Av NTB | 12.01.2023 23:19:02

Sport: Seieren betyr at Barcelona skal opp mot erkerival Real Madrid i søndagens finale.

Katalanerne tok ledelsen fem minutter før pause ved Robert Lewandowski. Stormende mot mål fant Ousmane Dembélé den målfarlige polakken. Det første skuddet gikk i en Betis-spiller, men det sto 1-0 etter en gjenvinning av ballen.

Etter hvilen fikk Betis uttelling for innsatsen. Nabil Fekir sendte ballen forbi Marc Andre Ter Stegen i det 76. minutt. Dermed ble kampen tvunget ut i ekstraomganger.

Der tok det kun to minutter før 20-åringen Ansu Fati tok Barcelona i føringen på mesterlig vis. Han fikk et skikkelig godt volleytreff.

I det 101. minutt utlignet Betis nok en gang. Lagets andre målscorer ble innbytter Loren Moron, som hælklakket ballen i mål.

Også den andre semifinalen i supercupen gikk til straffer. Der var Barcelona best og vant 4-2. Dagen før seiret Real Madrid 4-3 i straffesparkkonkurransen mot Valencia.

Kampene i turneringen er lagt til Riyadh i Saudi-Arabia.