Mushaga Bakenga bommet på straffe mot Sandefjord. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Bakenga med straffebom og sjansesløseri – Stabæk spilte uavgjort borte mot Sandefjord

Stabæk fikk bare med seg ett poeng hjem da de spilte 0-0 borte mot Sandefjord i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 09.07.2023 19:03:54

Sport: Dermed forblir Stabæk på 9.-plass på tabellen, mens Sandefjord fortsatt ligger på 14.-plass.

Gjestene måtte klare seg uten lagets toppscorer, Kasper Høgh, ettersom han var suspendert som følge av utvisningen mot Tromsø for to serierunder siden.

I danskens fravær skulle imidlertid spisskollega Mushaga Bakenga stå i sentrum.

Bakenga fikk en gyllen mulighet til å sende gjesten i ledelsen da Stabæk fikk tildelt straffe etter en drøy halvtime. Spissen klarte imidlertid å trille ballen utenfor mål i en meget nonsjalant forsøk.

Straffen kom som følge av at Filip Loftesnes-Bjune klippet ned Nikolas Walstad innenfor 16.-meteren.

– Jeg var iskald nå også, men litt for iskald kanskje. Jeg traff på feil sted på foten. Jeg lurte keeperen og han gikk feil vei, men jeg bommet litt på treffpunktet. Det kan skje den beste, sa Bakenga til TV 2 i pausen og mente at Stabæk kunne ledet 4–0 til pause.

Stabæk-spissen refererte til at han fikk en hel haug med andre sjanser i løpet av de første 45 minuttene, men takket være en upresis spiss sto det likevel målløst da lagene gikk i garderoben.

På overtid satte Fredrik Krogstad ballen i mål, men scoringen ble vinket av for offside.