Felix Auger-Aliassime med trofeet etter å ha vunnet ATP-turneringen i Basel for annet år på rad. Foto: Georgios Kefalas, Keystone via AP / NTB

Auger-Aliassime slo Hurkacz i Basel-finalen – hjalp Rune

Felix Auger-Aliassime forsvarte tittelen i ATP-turneringen i Basel ved å beseire Hubert Hurkacz 7-6 (7-3), 7-6 (7-5) i finalen.

Av NTB | 29.10.2023 20:12:41

Sport: Dermed hjalp canadieren danske Holger Rune i den jevne og spennende kampen om den siste plassen i ATP-sesongfinalen i Torino, der bare årets åtte beste poengplukkere får være med.

Før turneringen hadde Auger-Aliassime flere tap enn seirer i 2023, men han spilte på seg selvtillit og tok sin første turneringsseier siden samme turnering i fjor.

– Jeg er definitivt tilbake. Jeg lot racketen snakke for meg, sa Auger-Aliassime.

Med seier ville Hurkacz vært bare 15 poeng bak Rune i kampen om å få spille i Torino. I stedet er han 215 poeng bak. Rune tapte for Auger-Aliassime i semifinalen.

Kommende uke er det Masters1000-turnering i Paris og mange poeng å spille om. Der er Ruud 8.-seedet og har fått walkover i 1. runde.

Novak Djokovic og Carlos Alcaraz er seedet som nummer en og to i Paris. Rune er tittelforsvarer og 6.-seedet.

Medvedev og Sinner er begge klare for ATP-sluttspillet i Torino.

I WTAs elitetrofe i Zhuhai i Kina ble det seier til brasilianske Beatriz Hadad Maia, som slo den kinesiske hjemmefavoritten Zheng Qinwen i finalen. Sifrene ble 7-6 (13-11), 7-6 (7-4).

De var seedet som nummer åtte og sju i turneringen som samler de beste spillerne som ikke greide å kvalifisere seg til WTA-tourfinalen i Mexico.

Casper Ruud røk ut tidlig igjen i Basel og er nede på 11.-plass, 465 poeng bak Rune.

Det var ATP500-turnering også i Wien denne uka. Der vant italienske Jannik Sinner tittelen med 7-6 (9-7), 4-6, 6-3 over Daniil Medvedev i finalen. De møttes i finale også i Beijing tidligere i måneden, og Sinner vant også da.