Erling Braut Haaland hadde en tøff dag på jobben mot Arsenal søndag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Arsenal stoppet marerittrekke mot Manchester City – Haaland raste etter kamp

Innbytter Gabriel Martinelli sendte Arsenal til himmels tre minutter før slutt med sin scoring. Endelig ble det poeng mot City etter tolv mislykkede forsøk.

Av NTB | 08.10.2023 19:42:37

Sport: Etter kampen tok kaptein Martin Ødegaard alene rundt og applauderte hjemmefansen for innsatsen. Minutter tidligere måtte landsmann Erling Braut Haaland bli geleidet inn i spillertunnelen av flere sikkerhetsvakter.

Det er uvisst hvem lysluggen rettet pekefingeren sin mot, men han så ut til å være uenig med noen i Arsenals støtteapparat.

Arsenal tok imot City vel vitende om at Manchester City hadde vunnet de tolv siste kampene i Premier League. Det var London-klubbens lengste tapsrekke mot noe lag i klubbens historie.

Martinelli, som har vært ute med skade de siste fem kampene, men var tilbake etter pause. Tre minutter før slutt avsluttet han via Nathan Aké, og Arsenal jublet vilt.

Det er første gang siden vinteren 2018 at City har tapt to Premier League-kamper på rad. Sist ble det 1-2 mot Wolverhampton.

Haaland tuslet av banen uten scoring for tredje kamp på rad. Han har scoret ett mål på de fem siste kampene.

– Foreløpig har ikke Haaland kommet til noen stor sjanse. Det er sjelden man ser, konkluderte Viaplays ekspert Nils Johan Semb med ti minutter igjen av kampen.

– Det er en feil av dommeren. Kovacic må gå for den. Det er utrolig at han ikke må det, sa ekspert Gary Neville.

Viaplay-ekspert Pål André Helland mener Kovacic burde fått det røde kortet allerede etter den første taklingen på Ødegaard.

City festet grepet noe mot slutten av kampen, men klarte ikke å få scoringen. Så dukket Martinelli opp.

Seieren sender Arsenal opp på 20 poeng sammen med ligaleder Tottenham. Manchester City er på 3.-plass med to poeng opp til London-klubbene.

Etter den første omgangen var det stort sett Mateo Kovacic det ble snakket om. Kroaten satte inn to sugende taklinger på henholdsvis Martin Ødegaard og Declan Rice. Den første fikk han kort for, men han slapp unna marsjordre etter sin takling nummer to.

City startet kampen best, men Declan Rice reddet på strek. Nathan Aké var nær like etterpå, men Arsenal holdt unna. David Raya holdt også på å rote det til helt bakerst hos Arsenal, men slapp med skrekken da hans klarering gikk i Julian Alvarez og i nettveggen.