Sandefjordsspillerne jubler for 2-0-scoringen mot Aalesund på hjemmebane søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Aalesund fortsatte fiaskostarten – fikk bank i Sandefjord

Sandefjord tok sesongens første seier da Aalesund ble sendt hjem med 0-4-tap. Det nærmer seg krise i AaFK etter null mål og null poeng på fire kamper.

Av NTB | 30.04.2023 19:14:33

Sport: Sandefjords svenske Danilo Al-Saed var et stadig uromoment hver gang han gjestet AaFK-forsvaret. Han hadde ved siden av ett mål også en målgivende pasning.

– Det er en del ting som ikke funger. Vi henger ikke helt i hop. Vi må få inn en del friske spillere igjen. Det er flere ting vi må se på, men vi må ha de beste spillerne på banen. I dag var vi ikke bra nok. Vi må fighte på hver eneste trening og kamper framover, sa Aalesund-trener Lars Arne Nilsen.

Al-Saed avsluttet et flott angrep som ga 1-0 etter seks minutter. 24-åringen ble spilt igjennom på venstresiden av Frederic Bikoro og satte ballen kontrollert i hjørnet bak Aalesund-målvakten Sten Grytebust.

Etter et drøyt kvarter slo Grytebust til med en kvalifisert redning da han slo det harde skuddet fra Alexander Ruud Tveter i god posisjon til corner.

Gjestene kom litt bedre med etter den svake åpningen og hadde blant annet en ball i stolpen. Etter 43 minutter økte derimot hjemmelaget til 2-0.

Al-Saed var denne gangen tilrettelegger og fant Vetle Walle Egeli inne i feltet. Hans skudd endret retning i AaFK-kaptein David Fällman på vei inn i nettet.

Etter drøye timen stanget Jesper Taaje inn 3-0 etter en corner fra Egeli. På overtid satte Youssef Chaib inn et kremmerhus fra distanse til 4-0.

– Utrolig deilig. Vi er blitt et solid fotballag igjen. Utrolig moro, sa Taaje.

Neste motstander for Aalesund blir Molde på bortebane en kamp som også blir et bunnoppgjør.

– Det blir et skikkelig bunnoppgjør mot Molde allerede onsdag. De har vel ikke så mange poeng de heller, sa Nilsen.

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard kan derimot puste lettet over årets første trepoenger. Laget har også to uavgjorte kamper og ett tap.

Etter pause fortsatt Al-Saed å herje. Ett av hans raid endte med en pasning til Jakob Dunsby i god posisjon. Avslutningen var ikke av samme klasse, og det svake skuddet tok Grytebust greit. Hadde det ikke vært for storspill fra Aalesunds sisteskanse, kunne hjemmelagets ledelse vært langt større.

Lars Arne Nilsens gutter jaktet sin første seier og mål denne sesongen, men måtte nok gang gå målløse av banen. To 0-1-tap ble etterfulgt av 0-3 hjemme for Bodø/Glimt sist helg.