Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke svare på spørsmål fra Stortinget om justisministeren. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må svare selv. Foto: Javad Parsa / NTB

Støre ville ikke svare på Mehl-spørsmål fra Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke svart Stortinget på spørsmål om justisministerens prostitusjonsutspill om skolestriden i Innlandet.

Av NTB | 28.10.2024 19:09:15

Politikk: For en drøy uke siden sendte Høyres justispolitiske talsperson Mari Holm Lønseth inn følgende skriftlige spørsmål til statsministeren:

«Er statsministeren enig med sin justisminister i at Arbeiderpartiet «prostituerer seg for å få makt», og synes han at statsråden bidrar til å ta vare på evnen til respektfull dialog og et ordskifte der vi legger til grunn at også de vi er uenig med, har gode intensjoner?»

Bakgrunnen for spørsmålet er justisminister Emilie Enger Mehls (Sp) ordvalg i en NRK-sak om mulige skolenedleggelser i Innlandet.

Hun uttalte: «At Arbeiderpartiets fylkesordfører Thomas Breen vil prostituere seg for å få makt sammen med Høyre på denne måten, det synes jeg er vanvittig».

Mandag mottok Stortinget svar på spørsmålet, men ikke fra statsministeren.

– Det vises til spørsmål fra stortingsrepresentanten Mari Holm Lønseth til statsministeren som han har bedt meg svare på, skriver justisministeren i sitt svar.

Mehl skriver videre at det har opprørt henne at et knapt flertall i fylkestinget i Innlandet har besluttet å legge ned flere skoler, også hennes lokale skole i Solør.

– Et stort engasjement og en grundig debatt tjener saken og gjør at ulike sider av politikken blir belyst for folk, svarer hun.

– Jeg ser at hun har fått mye kjeft, og det måtte hun regne med. Hun har bidratt til å skru opp temperaturen i det som fra før er en veldig vond og vanskelig sak. Jeg tror hun med fordel kunne tenkt seg bedre om, skriver Solberg til NTB.

Hvorfor statsminister ikke ønsker å svare Stortinget på spørsmålet som jo var rettet mot ham, vet ikke Høyre-lederen.

– Det kan virke som om justisministeren har fått frikort til å opptre som lokalpolitiker når det passer henne, og det er en interessant praksis.

Støre vil ikke svare og har dermed videreformidlet spørsmålet til Mehl.

Høyre-leder Erna Solberg sier at hun ikke har noe sterkt behov for å karakterisere uttalelsene fra Mehl.

(©NTB)

Flere nyheter: