Menu
I fjor ble kampen om seriegullet mellom Malmö og Elfsborg avgjort i siste Allsvenskan-runde på stadion i Malmö. Den kampen ble forsinket på grunn av flere tribunehendelser. . Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Malmö forberedt på sabotasje i gullkampen: – En risiko

Kast inn et fyrverkeri og få kampen stoppet. Det er et scenario som sirkulerer i sosiale medier når Malmö kan sikre seriegullet hjemme mot IFK Göteborg.

Av NTB | 28.10.2024 08:09:28

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi tar forbehold siden det er en risiko, sier MFFs sikkerhetssjef Peter Narbe.

Med et knapt kvarter igjen å spille i forrige søndags Stockholm-derby mellom Hammarby og Djurgården, ble kampen avbrutt etter at bluss og annen pyroteknikk ble kastet ut på banen av deler av Djurgården-supporterne.

Etter kampmøte og en lang pause bestemte politiet seg for å sende hjem tilskuerne og kampen ble spilt for tomme tribuner. Dette fordi politiet vurderte at arrangør Hammarby ikke kunne garantere sikkerheten.

Etter derbyet i Stockholm har det blitt skrevet i sosiale medier at IFK Göteborgs supportere ønsker å gjøre noe lignende under mandagens bortekamp mot Erik Botheims Malmö. Dette for å hindre Malmö-supporterne i å feire et eventuelt seriegull.

– Vi sitter også på den informasjonen, men det er vanskelig å vurdere hvor stor risikoen er. Det er et scenario vi må ta hensyn til når vi legger en plan for kampen, sier Narbe.

Mats Karlsson, leder for etterretningsenheten ved politiet i Sør, er sjef for politiets spesialaksjon i forbindelse med kveldens kamp. Det er han som i teorien kan ta samme avgjørelse som i Stockholm dersom sikkerheten settes på spill på stadion i Malmö.

– Vi har ikke lov til å veie sportslige resultater inn i vår offisielle vurdering. Vi kan ikke ta høyde for at det kan påvirke et resultat. Da forstår jeg fotballens dilemma – at supporterne kan påvirke. Men vi ser på sikkerhet og ingenting annet, sier Karlsson til TT.

(©NTB)

Flere nyheter: