Menu
Beskjeden om Frida Karlssons skadetrøbbel kom overraskende på Therese Johaug. Den norske landslagsstjernen synes synd på den svenske 25-åringen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Johaug om nedslående Karlsson-beskjed: – Veldig trist å høre

Nyheten om Frida Karlssons skadetrøbbel kom overraskende på Therese Johaug. Den norske langrennsstjernen synes synd på svenskenes skiyndling.

Av NTB | 25.10.2024 20:09:28

Sport: – Å nei, er Johaugs umiddelbare reaksjon når Expressen videreformidler skadebeskjeden fra den svenske leiren.

Svenske Karlsson sliter med skader, og tidligere fredag opplyste Sveriges skiforbund i en pressemelding at det tas grep rundt den svenske løperen inn mot den viktige VM-sesongen.

– Kroppen reagerte ikke som jeg ønsket etter de første øktene på snø i Vålådalen, og vi skjønte at det er et stykke unna at jeg kan gå på ski. Dermed måtte jeg gjøre en endring for å kunne få de beste forutsetningene fremover, sa svenskenes langrennsyndling i en uttalelse.

Hun skal dermed ikke delta på den kommende høydesamlingen med landslagsvenninnene i italienske Val Senales, men satser i stedet på alternativ trening på den spanske ferieøya Tenerife.

– Kommer hun til å kunne konkurrere før jul? Det er veldig trist å høre, og det er ikke noe gøy å se at andre sliter på denne tiden av sesongoppkjøringen. Det er nå du skal optimalisere treningen, sier Johaug til Expressen.

– Alle ønsker å starte vinteren med en god følelse. For Frida handler det om å gjøre det beste ut av situasjonen. Historien er full av utøvere som har slitt med skader i løpet av høsten, og likevel levere gode mesterskap. Det er lenge til mars. Det er lenge til VM, slår Johaug fast videre.

Karlsson er ventet å bli blant Johaugs fremste utfordrere i comebacksesongen. Nå hersker det i stedet stor usikkerhet rundt den svenske stjernen.

– Jeg ønsker selvsagt at alle konkurrentene mine skal ha anledning til å forberede seg på best mulig måte. Det er da det er gøyest å vinne. Det er ikke på langt nær like gøy hvis konkurrentene dine sliter med skader, sier Johaug.

(©NTB)