Menu
Tadej Pogacar vant årets ritt. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

Tour de France-rettighetene blir værende på TV 2: – Rett og slett fantastisk

Tour de France blir å se på TV 2 helt fram til 2030. Det er klart etter at kanalen har sikret seg en ny rettighetspakke.

Av NTB | 25.10.2024 10:39:22

Økonomi og næringsliv: Det er TV 2 selv som melder om at kanalen skal fortsette å sende sykkelfesten i Frankrike de neste seks årene.

– Sykkel generelt og Tour de France spesielt er noe helt unikt for TV 2. Det er en stor del av hjertet vi har for sport. Derfor er dette en veldig stor dag for oss, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

TV 2 har hatt rettighetene til sommerens store sykkelfest siden 2003.

– Selv etter 20 år med Tour de France er det stort å få nyheten om at vi har sikret oss rettighetene til 2030. Det er rett og slett fantastisk at vi skal få lov å formidle og videreutvikle sommerens vakreste eventyr i mange år fremover, skriver kommentator Christian Paasche i en SMS til NTB.

– Jeg synes det er helt topp. Det er såpass mye bra ting på gang i norsk sykkelsport, så det er veldig viktig at TV-kanalene og mediene følger opp, sier han til NTB og fortsetter:

– Tour de France har blitt sommer for veldig mange nordmenn, så jeg er veldig glad for at TV 2 fortsetter å satse på det.

Den nye avtalen kanalen har inngått strekker seg fra 2026 til 2030. Neste års ritt inngår i den gamle avtalen som snart utløper.

Tour de France-interessen hos det norske folk har over lang tid vært stor. Den har ikke blitt mindre etter at Uno-X-mannskapet gjorde sitt inntog i rittet som det første norske laget noen gang.

Uno-X har deltatt de to siste årene. Foran neste års ritt hefter det imidlertid betydelig usikkerhet ved om det blir et hattrick i deltakelser. Også da er laget avhengig et wildcard fra arrangørene i det franske selskapet ASO.

Slovenske Tadej Pogacar vant årets utgave at det prestisjetunge etapperittet. Før det hadde danske Jonas Vingegaard tatt to strake triumfer.

Neste års ritt kan på ny bli en duell mellom sykkelsportens to sterkeste etapperyttere.

Kommentator-kollega Mads Kaggestad stemmer i:

Det siste kan det bli trøblete å få. Konkurransen er nærmest tøffere enn noen gang med hardtsatsende Tudor som én av mange svært skarpskodde rivaler.

(©NTB)