Henny Reistad sto fram for Norge i seieren i Larvik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Håndballjentene snudde til seier over Tyskland – kaptein Reistad herjet

Tyskland kjempet hardt lenge, men OL-mester Norge dro i land en 32-30-seier i Golden League-kampen i Larvik torsdag.

Av NTB | 24.10.2024 19:49:22

Sport: Oppgjøret var den første i firenasjonersturneringen på hjemmebane. Tyskland ledet med to mål med sju minutter igjen, men Norge kriget seg tilbake og vant.

De norske håndballjentene ble i sommer olympiske mestere etter en sterk finaleseier over Frankrike. Kampen i Larvik var den første siden den gang.

Henny Reistad er ny kaptein for Norge etter at Stine Oftedal Dahmke la opp etter OL-triumfen. Reistad ble Norges toppscorer med tolv i torsdagens kamp.

Norge møter Danmark lørdag og Nederland søndag. Alle kampene spilles i Larvik.

Tyskland måtte vente lenge på sin første scoring. Det tok nesten sju minutter før Solberg-Østhassel måtte plukke ballen ut av eget nett, men deretter løsnet det mer for tyskerne.

Norge ledet 18-15 til pause, men i annen omgang våknet tyskerne skikkelig. Sju minutter før slutt ledet gjestene med tre mål, men Norge tettet luken. Kampen ble avgjort i siste minutt.

Nora Mørk er ikke med på samlingen. Esbjerg-spilleren har tatt pause fra både klubb og landslag, og onsdag opplyste landslagssjef Thorir Hergeirsson at han planlegger EM uten henne.

En ny runde med Golden League venter i Danmark om en måned. Deretter er det EM i Sveits, Ungarn og Østerrike. Norge åpner mot Slovenia 28. november. De skal også møte Østerrike og Slovakia i puljen.

Det blir Thorir Hergeirssons siste mesterskap. Han har vært landslagssjef siden 2009 og blir etter nyttår erstattet av Ole Gustav Gjekstad.

Silje Solberg-Østhassel startet i Norges mål i kampen. Hun og målvaktskollega Katrine Lunde har lagt tunge uker bak seg som Vipers-spillere.

Reistad har tatt over som kaptein etter Stine Oftedal Dahmke (la opp etter OL-gullet). Oftedal og Mørk var begge på tribunen for å overvære oppgjøret, og i pausen ble Oftedal hyllet for tiden på landslaget.