Menu
Idrettspresident Zaineb Al-Samarai med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fra et møte i fjor høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Idrettspresidenten reagerer på regninger fra politiet: – Frustrerende

Ski-VM i Trondheim må betale et betydelig millionbeløp for politiets tilstedeværelse. Det mener idrettspresident Zaineb Al-Samarai blir prinsipielt feil.

Av NTB | 24.10.2024 17:39:14

Politikk: Det sier hun i en uttalelse til NRK. Tidligere i uken fikk arrangøren av neste års VM på ski avslag fra Justis- og beredskapsdepartementet om å få dekket politiregningen som vil komme.

Avgjørelsen er i tråd med vanlig praksis i Norge. I dag finnes det ingen støtteordninger for private arrangører på dette området.

– Vi opplever det som frustrerende at idretten selv må betale politiet for å ivareta sikkerheten under våre idrettsarrangementer, skriver Al-Samarai i en kommentar.

Idrettspresidenten peker på at det fører til ekstrakostnader som blir en byrde for arrangørene. Hun mener det å sikre forsamlinger i idretten bør ses på som en del av politiets samfunnsansvar.

– Politiet må naturligvis selv vurdere om deres tilstedeværelse er nødvendig for å ivareta sikkerheten under idrettsarrangementer, men prinsipielt mener vi at det er feil at idrettslag over hele landet må betale for politiets tilstedeværelse.

(©NTB)

Flere nyheter: