Menu
Stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt bekrefter at personer er skadet i togavsporingen. Foto: Per Inge-Johnsen / NTB

Flere skadet i togavsporing i Nordland

Flere personer er skadet etter at et persontog sporet av ved Finneidfjord i Nordland torsdag ettermiddag. Det var mellom 50 og 70 personer om bord i toget

Av NTB | 24.10.2024 15:49:10

Ulykker og naturkatastrofer: – Politiet og nødetatene er på stedet og det er konstatert skadede personer på stedet, sier stabssjef Bent Are Eilertsen Nordland politidistrikt i en pressemelding klokken 15.26.

De skriver ikke noe om hvor mange som så langt er meldt skadet.

Politiet fikk melding om togavsporingen ved Finneidfjord i Nordland klokken 14.15 torsdag ettermiddag. Toget består av fem passasjervogner i tillegg til lokomotivet.

– Politiet er i ferd med å skaffe seg oversikt på stedet. Det kan se ut som om det er et steinras som har forårsaket avsporingen, sier Eilertsen.

Det er startet evakuering av passasjerer fra toget. Politiet er i ferd med å engasjere geolog for å vurdere forholdene på stedet.

Nødetatene har sendt det de har av ressurser mot avsporingen, som har skjedd ved Finneidfjord i Nordland. I tillegg til ambulanser, politi og brann er et redningshelikopter sendt fra Bodø og et ambulansehelikopter fra Brønnøysund.

Flere medier har publisert bilder fra skadestedet, som viser at flere vogner ligger på siden utenfor sporet.

Mottakssenter for evakuerte og pårørende etableres på Meyergården på Mo. Det vil også bli etablert mottakssenter i Mosjøen.

– Vi hadde plassreservasjoner til 90 reisende, men er usikkert på hvor mange som er på toget, sier Lian.

– Vi har nettopp avsluttet et kommunestyremøte og har fått beskjed fra sykehuset om at de er i beredskap og vil kontakte oss ved behov, sier han.

Vaktleder Trond Rabben ved 110-sentralen i Nordland sier at de fikk melding om hendelsen rundt klokken 14.18, og at de foreløpig har lite opplysninger.

– Vi har i overkant av ti mann på stedet. Foreløpig har vi ikke fått forespørsel om å sende flere mannskaper, sier Rabben til NTB klokken 15.10.

E6 som går langs skadestedet er stengt.

– Vi er varslet og jobber med den informasjonen vi har fått inn, sier direktør William J. Bertheussen i Statens Havarikommisjon til NTB

– Det har vært en avsporing nord for Bjerka. Vi har fått melding om at det er mellom 50 og 70 personer om bord i toget, sier assisterende redningsleder Håvard Svenning i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Det er fjerntoget som gikk fra Trondheim i morges på vei til Bodø som har sporet av med lokomotivet og den første vognen, forteller pressevakt Widar Lian i togselskapet SJ til NTB.

Kommunedirektør Amund Eriksen i Hemnes opplyser til NTB at lokalsykehuset er i beredskap.

Flere nyheter: