Robert Lewandowski feirer 2-1-scoringen mot Bayern. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB

Lewandowski bidro til å senke gamleklubben – Raphinha-hattrick i etterlengtet Barca-seier mot Bayern

Formsterke Raphinha (3) og Robert Lewandowski scoret målene som ga Barcelona en svært kjærkommen seier mot Bayern München. Katalanerne vant oppgjøret hele 4-1.

Av NTB | 23.10.2024 23:00:01

Sport: Mer enn ni år er gått siden Barcelona sist slo Bayern München i en tellende kamp. Samtlige av de seks foregående oppgjørene har endt med seier til tyskerne, med en målforskjell på hele 22-4.

Onsdagens første scoring i Barcelona kom før minuttet var unnagjort. Raphinha ble flott spilt gjennom av Fermin Lopez, og alene med Manuel Neuer var Barcelona-kapteinen iskald og rundet tyskeren.

Kort tid etter ekspederte Harry Kane et flott innlegg fra Thomas Müller i mål med pannebrasken, men scoringen ble annullert for en hårfin offside. Få minutter senere hadde Bayern marginene på sin side da Kane fikset 1-1 etter en presis pasning fra Serge Gnabry.

Ti minutter før pause fikk Robert Lewandowski en enkel oppgave med å sette inn 2-1 etter en ny målgivende fra Lopez. Bayern-spillerne protesterte mot det de mente var en forseelse fra Lopez, men verken hoveddommeren eller VAR-teamet grep inn i situasjonen.

Kort tid senere ble vondt til verre for Bayern da Raphinha økte til 3-1 med sitt andre mål for kvelden. Ti minutter etter sidebyttet fullbyrdet brasilianeren hattricket med en ny glimrende prestasjon. Det var brasilianerens 17. målinvolvering så langt denne høsten.

Barcelona vant mesterligaen hele fire ganger i perioden 2006 til 2015. Siden har ikke katalanerne klart å ta seg til én eneste finale. I 2021/22- og 2022/23-sesongen røk den spanske giganten ut i gruppespillet, mens det sist sesong sa stopp i kvartfinalen.

For Bayerns del har det blitt exit i kvartfinalen i tre av de fire foregående sesongene. Tyskernes forrige tittel kom i den koronapregede 2019/2020-sesongen.

Drøyt halvveis ut i omgangen var Neuer nær ved å rote det skikkelig til med ballen i beina, men tyskeren slapp med skrekken.

Hansi Flick var Bayern-sjef da tyskerne sendte Barcelona ut av mesterligaen med 8-2 tilbake i 2020. Onsdag fikk han et gjensyn med gamleklubben, denne gangen som sjef for spanjolene.