LIVESENTER
Menu
Ukrainske soldater på treningsleir i Kharkiv-regionen i juli. Det ukrainske militæret har et stort behov for nye soldater, men mange ukrainske menn forsøker å rømme fra mobiliseringsordren. Foto: Andrij Marienko / AP / NTB

Ukrainsk mann tok sitt liv for å unnslippe militærtjeneste

En ukrainsk mann som var ettersøkt etter å ha unnlatt å møte opp til militærtjeneste, har tatt sitt eget liv, opplyser ukrainske myndigheter.

Av NTB | 22.10.2024 19:49:17

Politikk: Mannen tok sitt eget liv etter å ha blitt pågrepet av militærpolitiet og tatt med til en rekrutteringssenter i byen Poltava mandag.

Ifølge rekrutteringssenteret nektet mannen å bli undersøkt av militærlegen. Han ble senere funnet inne i et av senterets tekniske rom, og «hadde klare tegn på å ha tatt sitt eget liv», skriver senteret i et innlegg på Facebook. En granskning av hendelser er i gang, opplyser senteret videre.

Det ukrainske militæret har et stort behov for nye soldater og har igangsatt et storstilt mobiliseringskampanje. De aller fleste menn i arbeidsfør alder nektes å reise ut av landet, og alle menn mellom 25 og 60 år vil få innkalling til tjeneste.

Men mange ukrainske menn i tjenestepliktig alder vil ikke bli soldater og forsøker å komme seg unna.

Flere nyheter: