Menu
Kåre Ingebrigtsen og resten av Ranheim-troppens fly ble kansellert. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Ranheim vant tross utsettelse – kom sent til kamp etter uvær og flytrøbbel

1.-divisjonsoppgjøret mellom Åsane og Ranheim måtte skyves på som følge av uværet som herjet på Vestlandet. Kåre Ingebrigtsens elever kom sent, men vant 2-1.

Av NTB | 21.10.2024 22:19:14

Vær: Mathias Emilsen og Lucas Kolstad scoret målene for et bortelag som ikke på noen måte fikk en optimal kampoppladning. På tampen reduserte Erling Myklebust for nedrykkstruede Åsane.

Kampstart i mandagens oppgjør ble flyttet flere ganger. Til slutt ble den 20.15. Opprinnelig skulle oppgjøret startet klokken 19.

Årsaken til forsinkelsen var at Ranheim-troppen fikk trøbbel da den skulle forflytte seg fra Trondheim til Bergen mandag formiddag. Det opprinnelige flyet ble kansellert som følge av uværet.

Som følge av dette ble det i samråd med Norges Fotballforbund besluttet at kampstart skulle endres fra 19 til klokken 20.

Planen var da at Ranheim-troppen skulle komme seg til Bergen via Stavanger med et fly som landet på Flesland 17.25. Videre ble det lagt opp til en hurtig forflytning til Åsane Arena.

Den planen viste seg imidlertid også å falle i fisk.

Da NTB var i kontakt med mediesjef Odd Krister Føllesdal i Åsane Fotball på det tidspunktet opplyste han at ny tid for kampstart var helt uavklart.

På spørsmål om hvor lenge man eventuelt kunne skyve kampstarten, svarte Føllesdal:

– Det har vi ikke fått noen føringer på.

Så kom beskjeden om at kampen skulle spilles med start 20.15. Dermed ble det kamp i Bergen mandag.

Kun to poeng skiller laget fra Levanger på kvalifiseringsplassen, mens Mjøndalen i nedrykksposisjon er ytterligere ett poeng bak.

Ranheim ligger på sin side som nummer ni, men kan få trøbbel med å sikre kvalikplass til Eliteserien. Det skiller fem poeng opp til tabellsekser Egersund med tre serierunder igjen.

Det aktuelle flyet fra Stavanger ble nemlig også kraftig forsinket. Det landet i Bergen først ved 18.15-tiden.

Åsane kjemper en hard kamp om å beholde plassen på nest øverste nivå. Klubben ligger etter mandagens tap på 13.-plass.

(©NTB)