Menu
Sør-Korea mener Nord-Korea er i ferd med å bli en enda mer aktiv bidragsyter i Russlands krig mot Ukraina. Nordkoreanerne blir anklaget for at de vil bidra med soldater. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Russlands ambassadør i Seoul svarer på anklager om nordkoreanske soldater i Ukraina

Sør-Korea beskylder Russland for å ta imot nordkoreanske soldater til å kjempe i Ukraina. Den russiske ambassadøren sier at samarbeidet ikke truer Sør-Korea.

Av NTB | 21.10.2024 10:19:36

Politikk: Nyhetsbyrået Yonhap skriver at det sørkoreanske utenriksdepartementet har kalt inn den russiske ambassadøren til å svare på spørsmål om mulig bruk av nordkoreanske soldater.

Sørkoreanske myndigheter har publisert satellittbilder av det som angivelig skal være nordkoreanske soldater på russisk jord. Ifølge sørkoreanerne planlegger Nord-Korea å sende så mange som 12.000 soldater for å hjelpe russerne i krigen mot Ukraina.

Nato-sjef Mark Rutte sier at om anklagene skulle stemme, vil situasjonen kunne bli alvorlig.

– Dersom Nord-Korea skulle sende styrker til Ukraina for å kjempe på Russlands vegne, vil det eskalere konflikten betydelig, skriver Rutte på X.

– Vi må besvare og motarbeide dette. Vi kan ikke la ondskapen styrke seg ytterligere. Om verden er stille nå, og vi blir møtt av nordkoreanske soldater ved frontlinjen like ofte som vi forsvarer oss mot droner, vil det ikke tjene noen i verden. Det vil kun forlenge krigen, fortalte han i en videotale på søndag.

I en uttalelse sier det kinesiske utenriksdepartement at de håper at alle parter vil deeskalere situasjonen, ifølge Reuters.

Den russiske ambassaden i Soul, sier at samarbeid mellom Russland og Nord-Korea ikke er rettet mot Sør-Korea, og understreket at «samarbeid mellom Russland og Nord-Korea ikke er til skade for sørkoreansk sikkerhet».

Også Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ser på dette som en eskalering av krigen.

(©NTB)