Menu
Styreleder Peter Gitmark under et av sine mange pressemøter den siste uken. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers-aksjonærer krever å overta klubben: – Skandale

Søndag besluttet styrene å slå Vipers Kristiansand konkurs. Like etter gikk flere aksjonærer sammen om en snuoperasjon, skriver NRK.

Av NTB | 21.10.2024 09:29:12

Økonomi og næringsliv: – Vi som har medvirket til å finansiere opp videre drift, krever nå å få drive klubben videre, sier Morten Jørgensen til NRK.

Initiativtakerne kommer til å be styrene i Vipers Topphåndball og klubben om å trekke seg fra sine verv før de kaller inn til et ekstraordinært årsmøte for å velge nye styrer.

– På denne måten kan klubben drives videre uten å måtte prosedere i skifteretten, sier Jørgensen.

Jørgensen er tidligere styremedlem i Vipers og har vært klubbens største bidragsyter de siste åtte årene. «Makan til skandale skal man lete lenge etter», sa han til TV 2 etter søndagens sjokkmelding.

«Hvis klubben går til skifteretten med krav om oppbud, så vil vi starte med å levere inn krav om midlertidig forføyning. Alle vil være tjent med å unngå en slik juridisk prosess.» skriver Jørgensen til Fædrelandsvennen.

– Det er mennesker som nå ønsker å overta klubben. Det må vi bare sjekke ut av hvordan vi best håndterer. Ingen vil motsette seg en løsning der det er andre som overtar, hvis man klarer å sannsynliggjøre at det er det som skal til for å drive klubben videre, sier Gitmark.

Overfor NRK er likevel styrelederen klar på at planen fortsatt er å få i skifteretten mandag.

– Nøyaktig tidspunkt må vi komme tilbake til. Det er mye informasjon som skal leveres, sier han.

Den fristen ble utsatt til søndag kveld etter fredagens styremøte, der en ny aktør ga Vipers håp om å nå målet. Aktøren lovet 14 millioner kroner, men tilbudet viste seg å være falskt.

Det sendte klubben på leting etter nye investorer. Denne jobben klarte man ikke å lande.

Styreleder Peter Gitmark bekrefter overfor Dagbladet at det er en gruppering som vil fortsette driften.

Opprinnelig hadde Vipers satt en frist til fredag med å få inn 25 millioner kroner for å slette gjeld, samt sikre denne sesongen og neste sesong med sunn drift.

(©NTB)