Menu
Halvor Egner Granerud og resten av Akershus-laget sikret NM-gull i lagkonkurransen. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp-NM: Favorittseier til Akershus i lagkonkurransen

Akershus skikrets tok en knusende seier i lagkonkurransen for kretslag under hopp-NM i Midtstubakken søndag formiddag.

Av NTB | 20.10.2024 12:09:23

Sport: Kvartetten som sikret seieren besto av landslagshopperne Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad, i tillegg til Adrian Thon Gundersrud og Sindre Ulven Jørgensen.

Seiersmarginen endte på 124,5 poeng ned til Sør-Trøndelag skikrets på sølvplass.

Gundersrud åpnet ballet for NM-vinnerne med et hopp på 93,5 meter, før Jørgensen fulgte opp med et svev på 98,5 meter. Den store ledelsen kom imidlertid ikke før Villumstad leverte rennets lengste hopp på 103 meter. Granerud fullførte første omgang med et hopp på 95 meter.

Det sikret dem en ledelse på 60,3 poeng ned til Sør-Trøndelag skikrets, som besto av Isak Andreas Langmo, Jo Rømme Mellingsæter, Alvin Lie og Bendik Jakobsen Heggli.

Gundersrud fulgte opp med 94,5 meter i andre omgang, før Jørgensen hoppet ned til 93,5 meter. Villumstad klarte ikke følge opp kjempesvevet fra første omgang, men landet solid på 98 meter. Dermed trengte Granerud nesten bare å lande på beina for å sikre gullet, men landslagsstjernen klemte likevel til med et kjempehopp på 102,5 meter.

Oslo skikrets tok bronse. Hovedstadslaget besto av Nicolai Eriksen Sundal, Leonard Fageraas, Oscar Petersen Westerheim og Kristoffer Eriksen Sundal.

(©NTB)

Flere nyheter: