LIVESENTER
Menu
I dag er det den årlige TV-aksjonen. Da er sjansen stor for at du får besøk av TV-aksjonens bøssebærere. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

I dag kommer bøssebærerne – samler inn penger til Barnekreftforeningen

I dag arrangeres den årlige TV-aksjonen. I år samler bøssebærere inn penger til Barnekreftforeningen. Over 47 millioner kroner har allerede kommet inn.

Av NTB | 20.10.2024 06:39:05

Kultur og underholdning: Det gjelder å ha mynter, sedler eller Vipps klar dersom det ringer på dørklokken din i dag. Sjansen er stor for at det er en av TV-aksjonens bøssebærere som står på andre siden av døra.

I årets TV-aksjon, som er den 50. i rekken, går inntektene til Barnekreftforeningen og etablering av familiehus. Det skal etableres familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo – hvor barn med alvorlig sykdom og deres familie kan bo sammen mens barnet får behandling.

Ved 6-tiden søndag morgen var det allerede samlet inn 47,5 millioner kroner.

I forbindelse med TV-aksjonen arrangeres det også en auksjon. Her kan man blant annet by på en middag med Gro Harlem Brundtland, en vase laget av dronning Sonja og Frank Løkes chipspose fra Mount Everest.

Fjorårets TV-aksjon til Redd Barna endte med å samle inn 311 millioner kroner. Neste år går innsamlingen til stiftelsen Atlas-alliansen, en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede.

(©NTB)

Flere nyheter: