Det ble stans i spillet etter at blussrøyk ødela for sikten. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø stoppet Glimt – målløst i «slaget om Nord-Norge»

Serieleder Bodø/Glimt og Tromsø skapte sjanser, men måtte ta til takke med en 0-0-kamp i «slaget om Nord-Norge» i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 19.10.2024 19:59:18

Sport: Glimt vant hele 4-0 i lagenes første møte i Bodø denne sesongen, men de fikk ikke hull på rivalen i lørdagens oppgjør i Tromsø. Ikke siden 2009 hadde rivalene spilt målløst i Eliteserien.

Glimts poengtap kan sende Brann nærmere topplaget i løpet av helgen. Bergenserne er åtte poeng bak med én kamp mindre spilt. Etter runden gjenstår det fem kamper av sesongen, og dermed kan det fortsatt bli spenning i gullkampen.

Tromsø startet sesongen begredelig, men etter hvert begynte de å sikre poeng. TIL er nummer ni med 29 poeng, og ned til Haugesund på kvalikplass skiller det seks poeng.

Glimt tar imot Rosenborg i neste runde, mens Tromsø skal møte et nytt topplag i Brann på bortebane.

Tromsø var farligst tidlig uten at de greide å få hull på Glimt-keeper Nikita Haikin. Det tok 42 minutter før Glimt produserte en skikkelig sjanse, og da var til gjengjeld Philip Zinckernagel svært nær, men headingen fra kloss hold gikk like over mål.

– Vi har fokus på kampen, sa Glimt-assistent Helstrup til TV 2 da han ble spurt om banneret.

I annen omgang fikk Zinckernagel på ny sjanser, der iblant en gavepakke fra TIL-keeper Jakob Haugaard, men ballen fant ikke veien til nettmaskene. Det skal Tobias Guddal ha sin del av æren for da han stoppet den nærmest på strek.

Kampen måtte stoppes allerede etter to minutter da tykk blussrøyk hemmet sikten. Det tok fire minutter før dommer Rohit Saggi besluttet å starte oppgjøret igjen, og det ble samtidig varslet over stadionanlegget at kampen sto i fare for å bli stoppet dersom pyrobruken fortsatte.

I starten av 2.-omgang viste Tromsø-supporterne fram et banner der de hadde tegnet Jostein Gundersen, Runar Espejord, August Mikkelsen, Daniel Bassi og Gaute Helstrup i fengselsdrakter. Alle fem har tatt turen fra Tromsø til Glimt i løpet av de siste årene. Gundersen hadde de dessuten plassert i en giljotin.