Menu
Mjøndalen ble trukket ett poeng. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

DT: Mjøndalen anker potensielt skjebnesvangert poengtrekk i 1. divisjon

Fotballklubben Mjøndalen har konkludert med at den anker det ene minuspoenget den er ilagt som følge av bruk av en ikke spillerberettiget spiller.

Av NTB | 19.10.2024 14:19:38

Sport: Det melder daglig leder i Mjøndalen Christian Gauseth til Drammens Tidende.

Dermed blir straffen som Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har utferdiget ikke stående. I stedet skal saken opp i ankeutvalget.

Mjøndalen ble også ilagt en bot på 10.000 kroner.

Mjøndalen vant den aktuelle kampen mot Ranheim 19. august 1-0. Først mange uker etter at oppgjøret var spilt kom feilen som fotballforbundet måtte ta stilling til for dagen.

Fabian Holst-Larsen skulle aldri vært på banen. Han var på tidspunktet for kampen relativt nylig hentet til Mjøndalen fra Alta, og hadde med seg to gule kort fra tiden i finnmarksklubben.

I tillegg pådro han seg to gule kort etter ankomsten til Mjøndalen og skulle ha stått over møtet med Ranheim med karantene. Det gjorde han ikke.

Ranheim tok tak i saken og sendte inn en klage til Norges Fotballforbund. Utfordringen var samtidig at protestfristen på 48 timer for lengst hadde utløpt.

Dersom Mjøndalens bruk av Holst-Larsen hadde blitt oppdaget umiddelbart og protesten var sendt NFF innenfor fristen, ville det med stor sannsynlighet vært liten tvil om at Ranheim ville fått seieren i kampen med 3-0.

At fristen hadde utløpt da regelbruddet ble kjent, skapte mer tvil.

Spørsmålet har vært i hvilken grad NFF likevel kunne gripe fatt i saken. Ranheim var tydelige på at forbundet åpenbart måtte gjøre det, mens Mjøndalen argumenterte for det motsatte.

Det ene minuspoenget kan potensielt bli svært avgjørende for Mjøndalen kamp for å overleve i 1. divisjon denne sesongen.

(©NTB)