Menu
I fjor kom det inn 584 nye søknader til Statens sivilrettsforvaltning, som administrerer rettferdsvederlag for Stortinget. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Staten utbetalte 29,5 millioner i rettferdsvederlag

I fjor betalte staten ut 29,5 millioner kroner i erstatning i rettferdsvederlag. Flest søknader handler om svikt i barnevernstjenesten og mangler ved skolegang.

Av NTB | 19.10.2024 04:59:11

Utdanning: I fjor ble det totalt utbetalt 29,5 millioner kroner, viser 2023-årsrapporten fra Statens sivilrettsforvaltning. Året før endte utbetalingene på 29,1 millioner kroner, skriver Vårt Land.

Stortingets rettferdsvederlag er en erstatningsordning der enkeltpersoner som er blitt rammet av en skade eller ulempe, kan søke om økonomisk erstatning eller kompensasjon fra staten.

I fjor kom det inn 584 nye søknader, noe som er 74 flere enn i 2022, ifølge Statens sivilrettsforvaltning. De fleste søknadene handler om svikt i barnevernstjenesten og mangler ved skolegang.

Noe av forklaringen på økningene ligger i at flere har fått vite om ordningen, forklarer justisminister Emilie Mehl (Sp) i et brev til Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: