Menu
Påtaleleder Vibeke Schøyen i Øst politidistrikt på en pressekonferanse i Hagen-saken fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet om Hagen-saken: – Lekkasjene har vært ødeleggende for etterforskningen

Lekkasjene til mediene har både vært ødeleggende for etterforskningen og belastende for Tom Hagen, sier påtaleleder Vibeke Schøyen i Øst politidistrikt.

Av NTB | 18.10.2024 15:39:08

Kriminalitet og rettsvesen: – Lekkasjene har vært ødeleggende for etterforskningen og ikke minst en belastning for Tom Hagen og hans familie. I en så omfattende og komplisert sak kan vi ikke utelukke at det er beslutninger og veivalg som kunne vært annerledes i denne etterforskningen. Det er også naturlig at etterforskningen av denne saken på et tidspunkt evalueres for å belyse dette, skriver Schøyen i en epost til flere medier, blant annet NTB.

Det var Dagbladet som omtalte Øst politidistrikts svar på kritikken fra Hagens advokater først.

Politiet ønsker videre ikke å svare på enkeltelementer i kritikken fra Hagens advokater og familiens bistandsadvokat nå.

– Vi registrer kritikken forsvarerne reiser mot politiet, og dette gjør inntrykk å høre på. Vi ønsker i dialog med Hagen og hans familie å gjennomgå kritikken og ønsker ikke å svare på enkeltelementer i kritikken nå, sier Schøyen.

På en pressekonferanse en times tid senere fikk politiet kraftig kritikk av Hagens advokater Svein Holden og Mikkel Toft Gimse, samt familiens bistandsadvokat Ståle Kihle.

– Tom Hagen skulle aldri vært siktet, pågrepet og fengslet. Det er begått grove feil fra politiets side, og det er begått grove feilvurderinger fra politiets side, sa Kihle.

Motivet for «et enormt frislipp av taushetsbelagt informasjon» var å legge til rette for en svertekampanje mot Tom Hagen i mediene, hevdet advokatene også.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem 31. oktober 2018.

I april 2020 ble Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning til drap. Etter en ukes tid i varetekt ble han sluppet fri, men har hatt siktelsen hengende over seg i fire og et halvt år.

Politiet fortsetter etterforskningen etter frifinnelsen av Hagen fredag.

– Det er lagt en plan for den videre etterforskningen som foreløpig strekker seg til neste år, sier Thomas Stærk, leder av felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning

På en pressekonferanse fredag ønsket politiet ikke å beklage overfor Tom Hagen, men uttrykte forståelse for belastningen siktelsen har medført.

Tom Hagen ble fredag renvasket. Siktelsen mot ham ble henlagt med grunngivelsen at intet straffbart forhold var bevist.

Flere nyheter: