Menu
Amerikanske myndigheter har startet en granskning av Teslas systemer for selvkjørende biler etter flere kollisjoner. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Amerikanske myndigheter gransker Teslas selvkjørende biler etter kollisjoner

Myndighetene i USA har startet en granskning av Teslas system for selvkjørende biler etter flere kollisjoner i dårlig sikt.

Av NTB | 18.10.2024 15:29:11

Politikk: Trafikksikkerhetsmyndigheten NHTSA opplyser at granskningen er igangsatt etter at Tesla meldte inn fire kollisjoner der biler har kjørt inn i områder der sikten har vært dårlig på grunn av forhold som solskinn, tåke eller støvskyer.

En fotgjenger døde i en av kollisjonene, mens én person ble skadet i en av de andre, ifølge NHTSA.

Granskerne vil gjennomgå funksjonen for automatisk kjøring for å se om den er i stand til å reagere på tilstrekkelig vis i situasjoner med dårlig sikt.

Rundt 2,4 millioner Tesla-biler produsert siden 2016 omfattes av granskningen.

Tesla har flere ganger sagt at systemet for selvkjøring er avhengig av en menneskelig sjåfør som til ethvert tidspunkt må være klar til å gripe inn.

Selskapet avduket i forrige uke en fullstendig selvkjørende robot-taxi uten ratt og pedaler. Toppsjef Elon Musk sa at han håper å ha helt selvkjørende biler uten menneskelige sjåfører på veiene neste år og robot-taxier i 2026.

Skal disse planene bli realitet, er Musk avhengig av godkjenning fra trafikkmyndighetene i landene der de fullstendig selvkjørende bilene skal selges.

(©NTB)

Flere nyheter: