LIVESENTER
Menu
Satyricon er en av headlinere under Karmøygeddon 2025. Foto: Morten Andersen
Satyricon er en av headlinere under Karmøygeddon 2025. Foto: Morten Andersen

Satyricon topper stjernelag til jubileumsutgave av Karmøygeddon

Legendariske Satyricon er bekreftet som headliner når metalfesten inntar Karmøy i 2025. Billettene forsvinner raskere enn du kan si "black metal", da det er under 400 billetter igjen til salgs.

Av tomas | 18.10.2024 15:59:22

Karmøygeddon: Legendariske Satyricon er bekreftet som lørdagens headliner når Karmøygeddon Metal Festival feirer 20 år i mai 2025. Med et imponerende line-up lover festivalen å bli en uforglemmelig markering av to tiår med ekstremmetal på bedehus-øya.

Festivalsjef Johnny Angelund kan overfor Radio Haugaland avsløre line-up for 2025. Headlinere blir de greske svartmetallerne Rotting Christ (torsdag), svenske Hammerfall (fredag), og et av Norges mest legendariske svartmetalband, Satyricon (lørdag).

Blant de nylig annonserte bandene finner vi også progressive metal-mestere Evergrey fra Sverige, islandske black metal-sensasjoner Misþyrming, og AC/DC-tributebandet Bon Scotch.

For de som liker litt hardere musikk, kan festivalen by på vikingmetal når Haugesund-bandet Einherjer spiller fredag 2. mai. Se hele programmet her: https://www.karmoygeddon.no/lineup

Har du med svigermor eller et annet familiemedlem som ikke er kjent med metalmusikk, kan kanskje bergensbandet Audrey Horne få varmet opp hoftene, så de er klare for litt tyngre toner når Satyricon avslutter festivalen lørdag kveld den 3. mai.

Selv om Karmøy er mest kjent for alle bedehusene, er festivaldeltagerne nok ikke dem som frekventerer dem mest. Headbangere er mer opptatt av mat, øl, musikk og nye vennskap. For festivalen tiltrekker seg publikum fra hele verden.

Norsk black metal har blitt en lydkulisse som forbinder Norge med det ekstreme og mystiske. De mørke toner fra Norges skoger har erobret verden, og gjort sjangeren til en av Norges største kultureksportvarer.

Festivalgjestene bidrar også til et stort løft for det lokale næringslivet. Tusenvis av svartkledde personligheter legger igjen store summer i løpet av tre dager i mai.

Har du enda ikke skaffet deg billett må du skynde deg.  Angelund opplyser til Radio Haugaland at det er kun 400 billetter igjen pr dag og dette inkluderer to dagers pass og dags billetter.

Festivalsjef Johnny Angelund fra Karmøygeddon Metal Festival.

Festivalsjef Johnny Angelund ser fram til 20-års jubileum i 2025.

Fakta: Ekstremmetal hadde sin første bølge på 1980-tallet, hvor Venoms plate «Black Metal» ble ikonisk og til inspirasjon for 1990-tallets norske black metal-bølge, med band som Burzum, Immortal, Darkthrone, Emperor og ikke minst det legendariske bandet Mayhem.

Sistnevnte band hadde i starten av sin karriere Øystein Aarseth som gitarist. Han ble drept av bandets bassist Varg Vikernes i 1993, som måtte sone 21 års fengsel for drapet, tre kirkebranner og tyverier. Vikernes ble løslatt fra fengsel i 2009 og bor nå sammen med sin familie på en gård på landsbygda i Frankrike.

1990-tallets black metal var kjent for sin skitne lyd og utagerende sceneshow. Nåtidens black metal er mer kjent for et mer nyansert lydbilde og ekstrem teknisk musikk. Fra å være en musikkstil som hadde et dårlig rykte, er dagens norske band verdensstjerner i utlandet og spiller ofte for et stort publikum på store festivaler.

Flere nyheter: