Menu
Det begynner for alvor å haste for Peter Gitmark og Vipers. Foto: Javad Parsa / NTB

Skjebnedag for Vipers: – Ikke med på at vi melder oppbud hvis vi er midt i reelle forhandlinger

Den konkurstruede håndballstorheten Vipers går noen helt avgjørende timer i møte fredag. 25 millioner kroner må på plass før fristen, som er satt til klokken 15.

Av NTB | 18.10.2024 08:29:35

Økonomi og næringsliv: På en pressekonferanse tirsdag fortalte styreleder Peter Gitmark at klubben trenger 25 friske millioner for å unngå konkurs.

Sent torsdag kveld tok Gitmark en lang prat med Fædrelandsvennen. Til lokalavisen ga han følgende statusrapport:

– Det går framover. Vi er usikre på om en aktør er reell, noe de må bevise for oss. Og så vet jeg at det er flere som jobber på sine egne ting med spørsmål som vi har sendt til dem. Så håper jeg at jeg har konkrete ting jeg kan bringe til styret i morgen klokken 15, sa Gitmark.

Onsdag meddelte styrelederen at Vipers var i samtaler med seks grupperinger, tre norske og tre internasjonale. Torsdag ble det kjent at klubben sa nei til en mulig investor fra Midtøsten, mens de også takket nei til en av de norske aktørene.

– Tre av dem har signalisert at det å ta hele beløpet er mest interessant. De to internasjonale er tydelige på det. Den ene norske som kjenner klubben fra før, har signalisert opp mot halvparten, fortsatte Gitmark til Fædrelandsvennen.

På spørsmål om de var i konkrete forhandlinger med noen av grupperingene, svarte Gitmark følgende:

– I mitt hode er en forhandling at man sitter på samme bord og har en liste som skal sjekkes ut på begge sider. Det er det ikke. Vi er en eller annen plass fra sonderinger til forhandlinger. Jeg håper at vi i løpet av natta eller i morgen tidlig skal bevege oss inn i reelle forhandlinger.

Gitmark er samtidig tydelig på at det kan være aktuelt å utsette fristen.

– Det er jo et scenario. Jeg er ikke med på at vi melder oppbud hvis vi er midt i reelle forhandlinger. Vi skal jo ta ting til en slutt. Men jeg har vært veldig tydelig på at fristen er i morgen klokka 15. Vi trenger ting på bordet, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: