Menu
Bernard Arnault vil kjøpe fotballklubb. Foto: Michel Euler, Pool / AP / NTB

Frankrikes rikeste mann vil kjøpe fotballklubb – får enorme økonomiske muskler

Familieselskapet til Frankrikes rikeste mann, luksusvaremagnaten Bernard Arnault, er i «eksklusive forhandlinger» om å kjøpe fotballklubben Paris FC. Inn kommer også Red Bull.

Av NTB | 17.10.2024 15:09:19

Økonomi og næringsliv: Mens selskapet til mangemilliardæren Arnault blir majoritetseier i klubben, skal den østerrikske energidrikkegiganten ha inngått avtale om en mindre del.

Opplysningene om oppkjøpet som er på trappene, framkommer i en melding fra Arnault-familiens holdingselskap Agache.

Både det franske nyhetsbyrået AFP og amerikanske AP beskriver nyheten om Paris FCs nye eiere som noe som nærmest kan omdefinere det franske fotballandskapet.

I henhold til avtalen skal Arnault-familien i utgangspunktet eie 55 prosent av klubben og Red Bull 15 prosent, sier en ikke navngitt kilde med innsyn i prosessen til AFP.

Forretningsmannen Pierre Ferracci har vært president i Paris FC siden 2012. Han vil i første omgang beholde 30 prosent av aksjene, men siden selge disse til Arnault-familien i 2027.

Da vil eierprosentens til den nye hovedeieren øke til 85 prosent av klubben, opplyser den samme AFP-kilden.

– Med Agache som majoritetsaksjonær vil klubben endre dimensjon og sikte på nye suksesser, heter det i torsdagens uttalelse.

Holdingselskapet hevder at ambisjonen er å løfte hovedstadsklubben tilbake i toppen av fransk fotball. Det gjelder også for damelaget, som allerede spiller i toppdivisjonen.

På herresiden er Paris FC på tabelltopp i Ligue 2, nest øverste nivå.

Bernard Arnault er en av verdens rikeste mennesker. Han står i spissen for luksuskonglomeratet LVMH. Han eier også ukebladet Paris Match.

«Oppkjøpet kan fullstendig transformere fotballandskapet i Frankrike, der den hjemlige ligaen har vært dominert av Paris Saint-Germain siden klubben ble kjøpt opp av Qatar Sports Investments i 2011», skriver AFP.

(©NTB)

Flere nyheter: