Menu
Casper Ruud uttaler seg om Saudi-Arabia. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Casper Ruud tror på endring i Saudi-Arabia – forberedt på sportsvasking-beskyldninger

Casper Ruud er ikke fremmed for å spille tennis i Saudi-Arabia. Han sier oljestatens kronprins Mohammed bin Salman «kanskje vil endre landet» og gjøre det mer vestlig.

Av NTB | 17.10.2024 14:59:12

Sport: Ruuds tanker om den omstridte nasjonen, som i disse dager er arrangør av en uvanlig pengestinn tennisturnering, framkommer i et intervju med det danske nettstedet Spilxperten.

NTB har tidligere meldt at Ruud ikke ble invitert til turneringen i Saudi-Arabia ved navn Six Kings Flags. Det er derimot Holger Rune.

I intervjuet som ble gjort etter seieren over Lorenzo Sonego i ATP 250-turneringen i Stockholm, sier Ruud at han tidligere har takket nei til spill i Saudi-Arabia.

– Det er selvfølgelig et kontroversielt land på mange måter, men vi reiser til og spiller også i andre land som også er kontroversielle, sier han til Spilxperten og henviser blant annet til Kina.

Ruud mer enn antyder at han tror Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vil kunne forandre det omstridte regimet til det bedre.

– Selvfølgelig har de mye penger, og jeg vet at det jeg sier nå sannsynligvis vil bli beskrevet som sportsvasking, men det virker for meg som om deres nye leder Mohammed bin Salman ønsker å gjøre noe, spesielt innen sport. Han kan endre landet og kanskje gjøre det litt mer vestlig. Idrettsutøvere som reiser dit kan føre til en forandring, hvem vet? Sier den norske tennisstjernen.

Han understreker at han er innforstått med at utspillene kan framstå naive, og at han vil bli beskyldt for å sportsvaske «det som egentlig foregår».

– Men hvis de aldri startet et sted, er jeg ikke sikker på at det noen gang ville blitt en endring, sier Ruud.

Over lang tid er Saudi-Arabia blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

NTB har sendt en henvendelse til manager Tina Falster og Ruuds trener og pappa Christian Ruud om saken.

Ruud skal i aksjon igjen i Stockholm fredag. Tallon Griekspoor er motstander i kvartfinalen.

Deretter argumenterer han for at kritikken som har kommet knyttet til å delta i turneringer i Saudi-Arabia, må sees i en større sammenheng.

Saudi-Arabia har de siste årene pumpet inn milliarder i idretten, både nasjonalt og internasjonalt. Det gjelder blant annet golf, fotball, motorsport og kampsport.

(©NTB)

Flere nyheter: