Menu
Tre piloter i Bristow Norway går ut i streik fra torsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Streik blant offshore-piloter

Parat, NHO og Bristow Norway ble ikke enige i meklingen for pilotene i selskapet. Dermed blir det streik.

Av NTB | 17.10.2024 00:59:07

Arbeidsliv: – En streik vil kunne få betydelig innvirkning på tilbringertjenesten til norsk sokkel, sier Sondre Nordseth, administrerende direktør i Bristow Norway, i en epost til NTB etter at streiken var et faktum.

Ifølge Riksmeklerens oversikt er det første streikeuttaket tre personer. Streiken rammer basene i Bergen, Florø og på Sola. Ytterligere én flyger vil være i streik fra mandag.

Han sier pilotene de siste årene har sakket akterut lønnsmessig, og at kravet er at de over en treårsperiode nærmer seg lønnsnivået til kollegaer i andre selskap som utfører identisk tjeneste.

– Til tross for at vi ga et svært godt tilbud for alle piloter, avslo motparten tilbudet. En gjennomsnittlig årslønn for en helikopter-kaptein i Bristow er cirka 1.900.000 kroner, sier Nordseth.

Meklingsfristen var ved midnatt natt til torsdag, og ti minutter senere ble meklingen avsluttet – uten enighet. Totalt er det varslet plassfratredelse for 165 medlemmer.

– Vi har gjort et begrenset førsteuttak, men vi kan når som helst trappe opp streiken med fire dagers varsel. Fra vår side håper vi NHO og selskapets ledelse tar til fornuft og kommer tilbake med et tilbud som får slutt på en unødvendig streik, sier Lars Petter Larsen, Parats forhandlingsleder, i en pressemelding.

Bristow Norway mener på sin side at de kom med et godt tilbud til alle pilotene.

(©NTB)

Flere nyheter: