Menu
Styreleder Peter Gitmark i Vipers Kristiansand møtte pressekonferansen tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers har fått pengeløfter i desperat millionjakt – håndballtopper følger situasjonen nøye

Håndballklubben Vipers har fått flere henvendelser i den intense millionjakten, også fra utlandet. Det europeiske håndballforbundet følger situasjonen tett.

Av NTB | 16.10.2024 12:09:44

Sport: 25 millioner kroner må på plass innen fredag for at den norske storklubben skal unngå konkurs.

– Vi har fått noen henvendelser fra privatpersoner og enkeltbedrifter som lover summer. Det er utrolig positivt, og det kommer fra hele landet, sier Vipers-styreleder Peter Gitmark til NTB.

Gitmark sto tirsdag alene i en snau time foran pressen og redegjorde for den økonomiske krisen i klubben før han svarte på spørsmål. Det siste året har flere redningsaksjoner vært gjennomført for å holde skuta flytende. Den siste ble iverksatt så sent som i august i år.

Nå går Gitmark noen hektiske døgn i møte.

– Vi skal diskutere med noen grupperinger i detalj de neste dagene hvorvidt en gave eller et bidrag er aktuelt, sier Gitmark.

– Det er flere utenlandske grupperinger vi ønsker å samtale med videre. Jeg er veldig glad for interessen, men det viktigste budskapet er: Skal vi redde klubben, trenger vi at flere rekker opp hånden og sier de kan bidra, forteller han.

Tirsdag kveld var Gitmark i møte med Norges Håndballforbund (NHF). Han opplyser at det der ble diskutert hvordan de eventuelle løsningene kan bli seende ut. NHF har opplyst at det vil hjelpe klubben, men ikke økonomisk.

Fasiten for pengejakten til Vipers blir presentert etter et styremøte fredag ettermiddag.

– EHF er klar over utspillet fra Vipers tirsdag, og som med alle klubber i kvinnenes Champions League har vi vært i løpende dialog med klubben siden sesongstart, sier han.

NTB har stilt spørsmål ved om hvilke konsekvenser Vipers-krisen kan få, og i hvor stor grad det skaper bekymring hos de europeiske håndballtoppene.

– Vi vil følge den kommende utviklingen nøye og om nødvendig vil EHF reagere i tråd med den. Men gitt det vi har av informasjon nå, kommer enhver diskusjon om mulige konsekvenser for tidlig, sier Schöneich.

Lørdag kommer Budocnost fra Montenegro til Kristiansand for å møte Vipers i Champions League.

– Det blir enten den første kampen for nye Vipers eller den siste, sier Gitmark.

Styrelederen opplyser at klubben har kontaktet flere potensielle partnere, og at andre selv har kommet klubben i møte, blant annet fra utlandet.

Dersom Vipers ender med å gå konkurs vil det få konsekvenser også for klubbens deltalekse i Europa. NTB har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet (EHF).

(©NTB)

Flere nyheter: